Sport

2013.02.04. 12:07

Kozmann evezett, és dedikált is

Dunaújváros - Nem mindennapi vendég járt a napokban a Dunaferr SE kajakosainál és kenusainál, a kétszeres olimpiai bronzérmes, Európa- és világbajnok kenus, Kozmann György.

Gallai Péter

A dunaújvárosi csónakházba Pető Zsolt szakosztályelnök meghívására látogatott el Kozmann György szülővárosából, Paksról. A fiatalok között példaképnek számító kenus mesélt csónakházi és edzőtábori élményeiről, a versenyeken átélt euforikus pillanatokról, a karrierje során megélt nehéz és felemelő percekről és mindazokról a műhelytitkokról, amelyek egy élsportolót a legnagyobbak közé emelnek, emelhetnek. S ha már itt járt, nem érkezett üres kézzel: fényképalbumai, könyve, sőt, a pekingi olimpián szerzett bronzérme is kézről kézre járt.

A világbajnok, olimpai bronzérmes kenus, Kozmann György a dunaújvárosi fiatalok körében a csónakházban

A szakosztály két kenus edzője, Hubik András és Molnár Gergely tanítványainak evezéstechnikai tanácsokat is adott, együtt elemezte a trénerekkel a versenyzők mozgását, sőt, maga is betérdelt a tanmedencébe, hogy az ifjú kenusok testközelből figyelhessék meg miként lapátol. Dedikálta a lapátokat, a pólókat, a gyerekek által otthon összeválogatott fényképeket, és természetesen szívesen állt a kamerák elé egy-egy közös fotózásra.  Kicsik és nagyok egyaránt vastapssal és lelkesen csillogó szemekkel köszöntek el a fair play díjas sportolótól, Pető Zsolt pedig megígérte a kajakosoknak, hogy február végén szakáguk egy hasonlóan sikeres versenyzője lesz a szakosztály vendége.

Címkék#sport#kenu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!