Sport

2016.04.28. 14:45

Kreált okok miatt lesz kongó lelátó

Dunaújváros - Hatalmas indulatokat keltett a 2015/2016. évi OTP Bank Liga NB I utolsó fordulójában megrendezendő MTK Budapest - Vasas összecsapás helyszíne körül kialakult vita.

Gróf András

Az új Hidegkuti Nándor Stadion építése miatt az MTK a hazai mérkőzéseit albérletben, a Bozsik Stadionban, majd az Illovszky Rudolf Stadionban játszotta. Az idén tavasszal a Vasas pálya játéktere nagyon rossz állapotban volt, így hat mérkőzést játszott már az MTK a dunaújvárosi stadionban. A kék-fehérek számára a világ legtermészetesebb dolga, hogy a Vasas elleni mérkőzésükön nem szeretnénk a rivális stadionjában játszani, miközben ők a pályaválasztók. Ezért kérelmezték a versenyszabályzat 32 § (1) és a 34 § (1)-es pontjára hivatkozva, hogy Dunaújvárosban játszhassák le szombati, utolsó bajnoki mérkőzésüket. A kérelmet, amely minden szempontból megfelelt a szabályoknak, elfogadta a versenybizottság.

A kiesés elkerüléséért küzdő Vasas szurkolói a számunkra érthetetlenek tűnő döntést még tudomásul vették, ám azt nem értik miért csak 378 Vasas szurkoló mehet be a stadionba, és miért csak szurkolói kártyával lehet jegyet váltani, illetve miért tekinti az MTK kiemelt kockázatúnak a találkozót, amikor a rendőrség nem.

Sportszakmai szempontból érthető, hogy az utóbbi két meccsét elvesztő, de még a dobogós helyért küzdő MTK minden szalmaszálba belekapaszkodik, de mi szükség van a mellébeszélésre? A Dunaújváros Stadion megfelelő szervezéssel biztonságosan minimum hatezer ember befogadására alkalmas, ami már többször is bebizonyosodott. Nem értem, mi alapján hivatkoznak arra, hogy csak három szektor megnyitását engedélyezték. Véleményem szerint, ha három szektor alkalmas, akkor a többi ülőhellyel felszerelt is. Mindenki a csökkenő nézőszámról beszél, amin ne csodálkozzon senki, hiszen még azokat is kirekesztik, akik jegyet vennének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!