Sport

2017.05.31. 19:45

Küldöttgyűlés után néhány változás

DUNAÚJVÁROS A Magyar Jégkorong Szövetség megtartotta éves rendes küldöttgyűlését, a vezetésben több jelentős változás történt. Az első osztályú klubokat Székesfehérvár és az Újpest képviseli.

Agárdy Csaba

A legjelentősebb változás, hogy a küldöttgyűlés szavazatai alapján Kovács Zoltán szakmai alelnökként dolgozik tovább, egyúttal lemondott főtitkári pozíciójáról, amit tizenkilenc évig töltött be, és a nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóként is tevékenykedik.

Szakmai alelnök helyett általános alelnökként folytatja munkáját dr. Kolbenheyer Zsuzsanna.

Az MJSZ elnöksége továbbra is kilenctagú. Az első osztályú klubokat dr. Cser-Palkovics András (Fehérvár AV19) és dr. Zsigmond Barna Pál (UTE) képviseli. Az előbbi Székesfehérvár polgármestere, az utóbbi pedig az UTE elnöke.

A küldöttgyűlés után az elnökség összeült és a lemondott Kovács Zoltán helyére az eddigi operatív igazgatót, Sipos Leventét választották a Magyar Jégkorong Szövetség új főtitkárának.

Kovács Zoltán a küldöttgyűlés után adott interjút lapunknak.

Kovács Zoltán szakmai alelnökként dolgozik tovább, így lemondott főtitkári pozíciójáról Fotó: MJSZ

Egy híján húsz évig volt a szövetség főtitkára, méghozzá egy sikeres időszakot töltött a vezetésben. Miért volt szükség az új pozíció létrehozására, és mennyivel lesz másabb a feladata?

- Szerencsére nagyon megsokszorozódtak a feladataink, elsősorban annak köszönhetően, hogy a TAO révén sok pénz kerül a sportágba. A régi modell szerint már nem lehetett működni. Még emlékszem arra az időszakra, amikor összesen három ember dolgozott a szövetségben. Szakmai alelnökként koordinálni fogom a szövetség működését, a bajnokságokat, a válogatottak stábját. A nemzetközi megállapodásokat én kötöm majd meg, persze nem egyedül döntök, csapatmunkában végezzük a dolgunkat.

A MOL Ligából két csapat visszalépett, a szerb Belgrád és a román Galac. Hogyan alakul a liga jövője?

- Galacon anyagi gondok vannak, a szezon végén sportszerűtlenül játszottak le néhány meccset, tízgólos vereségeket kaptak. Ezzel nagy kárt tettek a ligának. Ha a Galac indulni szeretne a sorozatban a magyar szövetség akkor sem támogatná. Viszont szinte biztos, hogy az EBEL-győztes Vienna Capitals farmcsapatának jelentkezését elfogadjuk. A liga már döntött arról, hogy jöhetnek, és szerintem a szövetség elnöksége sem akadályozza meg a részvételüket.

Szlovénia felé nem lehetne nyitni?

- Mi próbálkozunk, de ők az osztrákokkal és az olaszokkal működnek együtt már hosszú évek óta. Amikor a közelmúltban kiderült, hogy a Ljubljana nem indulhat az EBEL-ben, rögtön felvettem a kapcsolatot velük, de kijelentették, ők a közös olasz-osztrák-szlovén ligában, az Alpesi Ligában indulnak.

Szlovákia is többször felmerült mint partner. Talán most megkezdődik valami a szlovák-magyar közös kupával.

- Az a helyzet, hogy Szlovákiában még mindig sokan lenézik a magyar jégkorongot. A V2 kupában a legerősebb csapataik közül három ott lesz a nyolctagú mezőnyben. Mi négy együttessel szerepelünk, bízom benne, hogy bravúrokat érünk majd el, ha így alakulna, az sokat javíthatna a két ország jégkorongja közötti kapcsolaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!