Sport

2016.06.30. 18:30

Nemzetközi sörétes verseny lesz a dunaújvárosi lőtéren

Dunaújváros - A festői Mecsek környékén, egy kis faluban, Nagybudméren rendezett a Bogárdi Lövészklub versenyt.

Jankó Árpád

Egy domboldalon régi homokbánya oldalában tehát nem mesterséges lőtéren zajlott a verseny, a Steel Challenge (szituációs lövészet). Különböző helyeken lévő öt célt minél rövidebb idő alatt kellett kilőni. Ez pedig néhány másodperc különbséget is jelenthetett a teljesítmények között. A huszonnyolc résztvevő átlag hat másodperc alatt végezte ki az öt célt. Minden célra ötször lehetett lőni. A végeredmény természetesen attól is függött, hogy közel, távol helyezkedett el a cél, vagy mekkora volt annak az alakja.

A kiskaliberű pisztoly kategóriában huszonnyolcan indultak. Dunaújvárosból először vettek részt lövészeten ezen a szép tájon, Gerháth Zoltán és Bor Norbert. Ebben a versenyben Gerháth első lett, Bor pedig a hatodik helyet szerezte meg.

A nagykaliberű pisztoly lövészeten negyvenegyen vettek részt. Bor Norbert az előkelő hetedik helyet szerezte meg mégpedig hadipisztollyal, a riválisok viszont modernebb versenypisztollyal lőttek, ezért le a kalappal a dunaújvárosi lövész eredménye előtt. A kiskaliberű puskaszámban nem indult a két dunaújvárosi, mivel ezt a drága fegyvert még nem szerezték be. Nagykaliberben viszont - tizenegyen lőttek -, és nagyszerű eredmény született. Bor Norbert első, Gerháth Zoltán pedig második lett. Mégpedig úgy, hogy szakadó esőben céloztak.

A baranyai lövészet tehát remekül sikerült. A bogárdi, szászvári, kiskőrösi és a dunaújvárosi lövészek nemcsak vetélkedtek, hanem barátkoztak is egymással. A jó hangulathoz egy finom lakoma, a bográcsban főtt babgulyás is hozzájárult. Július közepén ismét várják a mecseki lövészek az újvárosi sportlövőket.

Szombaton a dunaújvárosi lőtéren is rendeznek a helyi sportlövők versenyt. Délelőtt tíz órakor kezdődik a sörétes nemzetközi verseny. Sörétes puska kategóriában a dunaújvárosi versenyzők közül Gazda Gábor, Méninger János és Bak Róbert indul.

Tíz nagyon kemény, a biztonsági szabályoknak megfelelő pályán zajlik majd a verseny, ahol angol, osztrák, cseh, szlovák, horvát sportlövők, összesen negyvenen indulnak. Három dunaújvárosi bíró, Kecskés Ágnes, Bak Róbert és Méninger János is közreműködik.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!