Sport

2015.12.27. 18:29

Különböző sorozatban, bajnokságokban szerepelnek a DASE együttesei

Dunaújváros - Befejeződött a 2015/16-os csapatbajnokság őszi fordulója az asztalitenisz-bajnokságokban. Ez az az időszak, amikor lehet értékelni, minősíteni.

Jankó Árpád

Összességében írásunk főszereplőjéről, a DASE asztalitenisz egyesületéről elmondhatjuk, hogy sikeres évadot zártak a pingpongozók. A DASE öt csapatot indított a különböző sorozatban, a csapatbajnokságokban. Az ötből az első gárdának a legjobbak az eredményei. Az NB II Dél-nyugati csoportban a harmadik helyen zárt két ponttal lemaradva a vezető DFDSE és egy ponttal pedig a Nagykanizsa csapata előtt. A csapatból kimagaslott Bihercz Tamás, aki közel nyolcvanöt százalékot teljesített, de a többiek is, Nemes Szilárd, Furka Attila és a Mizsei testvérek. Máté és Tamás is sokat hozzátettek az eredményhez.

A második csapat az NB III Közép-dunántúli csoportjában a hatodik helyen végzett. Ebben a csapatban a legjobb eredményt Farkas László nyújtotta, de dicséretet érdemelnek a társai is: Kada István, Novák Zoltán, Fógel Szilárd, Darnai Tamás.

A megyei csapatbajnokságban az „A” csoportban a DASE III együttese is a hatodik helyen végzett. A legjobb eredményt nyújtotta a már az idősebb generációhoz tartozó Bodó László. A csapat további tagjai voltak: Mizseiné-Mészáros Judit, Szalai Boglárka, Szabó László, Rostási Attila. A megyei „B” csoportban két DASE gárda is vitézkedett. A DASE IV a második helyen zárta az őszi szezont. Ebben a formációban mindenképp említést érdemel Nagy Ferenc teljesítménye, aki minden mérkőzésen (negyven) nyert. Gugi Béla, Pulai Ferenc, Fülöp Mihály, Blanárik János voltak a csapat szorgalmas asztaliteniszezői.

Az egyesület ötödik csapata csak utánpótlás korú versenyzőkből áll. Ők a tizenegy tagú mezőnyben a nyolcadik helyen végeztek. Jójárt Bence teljesített a legjobban. Szerepeltek még: Kóré Ádám, Kremm Attila, Szalai Viola, Horváth Dóra .

Az utánpótlás-versenyeken inkább a lányok eredményei dicséretesek, mivel a fiúk közül sokan távoztak továbbtanulás miatt a klubtól.

A DASE a tavaszi évadban, mivel az NB II-es csapat itthon játszik a főiskola, a Nagykanizsa és a PEAC csapatával előrébb ugorhat. Az NB III-as együttes is javíthat egy helyet. Az ötödik csapat, a fiatalok csoportja pedig sokat fejlődhet, és szintén feljebb léphet a tabellán a nyolcadik helyről. Tervek, célok tehát vannak.

A tavaszi szezon január 9-én kezdődik. Az NB II-es gárda Hévízre, az NB III-as együttes pedig az Ácsi Kinizsihez utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!