Sport

2015.07.12. 18:48

A dunaújvárosi Dragon Steel sárkányhajósai az itthon még újnak számító, tízfős bajnokságon szerepeltek

Dunaújváros - Június utolsó hétvégéjén rendezték meg az I. Magyar Tízfős Sárkányhajó Bajnokságot Fadd-Domboriban.

Jankó Árpád

A hazánkban még újdonságnak számító tízfős versenyt standard méretű hajókban rendezte meg a szövetség, így biztosítva volt az egyesületek közötti esélyegyenlőség.

A dunaújvárosi Dragon Steel csapat női, open (férfi) és két vegyes egységet indított a viadalon. Az első megmérettetésen a férfiak kétszáz méteren a „B" dimenzióban nem találtak legyőzőre és aranyérmet szereztek. Ezután a női csapat tagjai szintén kétszáz méteres távon a dobogó harmadik fokára léphettek. A két vegyes csapat „A" és „B" dimenzióba került, Végül az egyik ötödik lett, a B-sek pedig első helyen végeztek. A folytatásban kétezer méteren a két vegyes egység az ötödik, valamint a hatodik helyet szerezte meg.

Nem maradtak érmek nélkül a dunaújvárosi sárkányhajósok ezen az itthon még új versenyen. Fotó: amatőr felvétel

Így a dunaújvárosi egyesület ezen az érdekes és különlegesen nehéz viadalon két arany- és egy bronzérmet gyűjtött. A versenyen a következők vettek részt:

Balla Gábor, Benedeczkiné Shalli Éva, Bíró Andrea, Cserna Csilla, Csobaji Előd, Csonka Edit, Dózsa Bálint, Fehér Nárcisz, Gállné Sárközi Éva, Illés Zsolt, Inger Ádám, Inger Zita, Karmazsin Attila, Katona Zoltán, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Nagy Sándor, Oszvald Edit, Pilisi Pál, Pipa Károly, Rubicsné Guld Lívia, Ruffing Gyöngyi, Rybicki Balázs, Szabados Márta, Vajer Pál, Vasinka Karolina.

A Dragon Steel csapata a folytatásban a július 31-e és augusztus 2-a között megrendezendő 16th Klub Európa-bajnokságra készül, amit Divonne les Bainsban rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!