Sport

2016.10.27. 18:55

Kupa után bajnoki - Feledtethetik az elmúlt heti kisiklást

Dunaújváros - A Dunaferr Sportegyesület első osztályú férfi röplabdacsapata számára igen sűrű az e heti program, hiszen kupa és bajnoki mérkőzésen is pályára lépnek.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosiak tegnap késő este Budapesten a Kertváros Sport Egylet ellen játszottak a Magyar Kupában, a legjobb nyolc közé jutásért. Ez a találkozó természetesen lapzárta után fejeződött be. A nyolcaddöntő további párosítása a következő: Debreceni EAC - Pénzügyőr SE, SZTE EHÖK SE - MAFC-BME, PTE-PEAC- Sümegi RE, Felsőváros-MÁV Előre SC - Openhouse Szolnoki RKSI, Miskolci Egyetemi AFC - VRC Kazincbarcika. A kiírás értelmében az azonos osztályú csapatok két mérkőzésen döntik el a továbbjutás sorsát, míg különböző osztályú klubok esetén az alacsonyabb bajnokságban szereplő egyesület pályaválasztásával egy mérkőzésen dől el a továbbjutás kérdése. A Dunaferr SE gárdájának sikere esetén a következő fordulóban az első körben erőnyerő Fino-Kaposvár lesz az ellenfele.

A Dunaferr SE jól kezdte a bajnokságot, majd hullámvölgybe került - visszatalálni a helyes útra
Fotó: Zsedrovits Enikő

A Pénzügyőr SE elleni legutóbbi bajnoki vereséget követően ebben a sorozatban ma lépnek újra pályára Tomanóczy Tibor tanítványai. Ellenfelük az a magyar ifjúsági válogatott lesz, amely eddig még nem játszott bajnoki mérkőzést. Az összecsapás 17 órakor kezdődik az Izsáki Sportcsarnokban. Ebben a párharcban a dunaújvárosiak számára szinte kötelező a három bajnoki pont megszerzése, hiszen a sikeres idénykezdést követően kisebb hullámvölgye került a társaság. Legutóbb a Pénzügyőr ellen igen gyenge teljesítményt nyújtva, három játszmában veszítettek. Az újvárosiak mestere ezen a összecsapáson nem csak az eredményes játékot hiányolta, hanem a nem megfelelő hozzáállást is szóvá tette. Az együttes szurkolói abban bíznak, hogy az ifi válogatott elleni mai összecsapáson a csapat visszatalál arra az útra, amelyen elindult a bajnoki szezon elején.

A bajnokság alapszakaszának az állása: 1. Fino-Kaposvár 16 pont, 2. Pénzügyőr SE 14 pont, 3. HÉP-Kecskeméti RC 13 pont, 4. VRC Kazincbarcika 11 pont, 5. Openhouse Szolnoki RKSI 11 pont, 6. Dunaferr SE 9 pont, 7. MAFC-BME 7 pont, 8. Sümegi RE 6 pont, 9. Magyar ifjúsági válogatott 0 pont, 10. Debreceni EAC 0 pont, 11. PTE-PEAC 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!