Sport

2013.11.17. 16:30

Ismét a csúcsra értek! - A pólósok legyőzték a címvédő Egert

A női vízilabda Theodora Magyar Kupa döntőjében vasárnap a címvédő Eger ellen játszott a Dunaújvárosi Főiskola VE gárdája, amit végül megnyert Mihók Attila csapata.

Gallai Péter

A pénteki elődöntőben a dunaújvárosiak a Szentest búcsúztatták, míg a másik ágon az Eger a Szegedet. Így Menczinger Katáéknak a címvédőt kellett legyőzniük ahhoz, hogy 2009 után ismét megnyerjék a Magyar Kupát.

A csapatkapitány a meccs előtt arról beszélt, hogy egyértelműen az aranyérem megszerzése a céljuk. Ráadásul nem olyan régen a bajnokságban Kelemen Attila csapata egy góllal nyerni tudott Dunaújvárosban, s volt több nem várt kisiklásuk is a szezonban, így alaposan ráférne a társaságra egy diadal.

Dunaújvárosi Főiskola – ZF Eger 10-9 (4-3, 3-2, 3-2, 0-2)


DF: Kasó – Polák 1, Csabai, Ziegler 1, Gurisatti 2, Menczinger K. 1, Miskolczi 2. Csere: Garda 1, Horváth B. 1, Szilágyi D. 1.
Eger: Gangl – Clayton 4, Pengő, Czigány D. 3, Somhegyi 1, Zajácz 1, Pócsi. Csere: Vályi F. Edző: Kelemen Attila
Gól emberelőnyből: 10/3, illetve 11/2
Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0/0.

Az ellenfélnél nem játszhatott egyik legjobbjuk, Ráski Lilla, aki pénteken sérült meg.Jól kezdték a meccset a lányok, az egriek ugyan kétszer egyenlítettek, de az előny a negyed végén Gurisattiéknál volt. A folytatásban is ők irányították a meccset, a második nyolc perc végére megduplázták előnyüket (7-5).

A döntő a harmadik felvonás volt, ekkor Ziegler, Miskolczi és Gurisatti is betalált, az utolsó etapra már három gólos fórral fordult a DFVE. Persze az Eger nem adta fel, Gangl minden újvárosi kísérletet kivédett, Czigány pedig másfél perccel a vége előtt 10-9-re hozta fel az ellenfelet. Ekkor Kasó Orsolya pillanatai következtek, aki előbb Somhegyi csavarját fogta meg bravúrral, majd emberhátrányban Clayton kísérletét is.

Csak szemmel követték: jellemző kép a kupa fináléról az egri játékosok nem igazán tudtak mit kezdeni a újvárosi támadásokkal. Képünkön (3) Meczinger Kata passzol az egri védőfal előtt (Fotó: MTI/Mészáros János)

A lefújás után pedig jöhetett a hatalmas ünneplés, elsőként Mihók mester repült be a medencébe, aki később így értékelt:

– Fontos volt, hogy végig vezettünk, mert ez a fiatal csapat képes hibákra. A góllövéssel nem volt gond, egyedül az emberhátrányos helyzetekben nem mindig a megbeszéltek szerint játszottunk. Az utolsó pillanatokban könnyelműségünk miatt hosszabbítás is lehetett volna. De ez már nem fontos, elégedett és boldog vagyok. A csapat nagyon eltökélt volt, szóba sem került, hogy megelégednénk egy szoros vereséggel. Ahhoz, hogy csapattá érjünk, ilyen derbikre van szükség. Kasó Orsolya a legfontosabb pillanatokban védett: – Nem volt egyszerű meccs, az Egernél több olyan játékos is van, akire nagyon oda kell figyelni. Szerintem az döntött, hogy végig mi vezettünk. Akadtak hibáink, de ez már senkit nem érdekel, hiszen mi vagyunk a kupagyőztesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!