Sport

2016.01.08. 20:18

Kupameccs után bajnoki rangadó

Dunaújváros – A csütörtöki Magyar Kupa győzelmet követően hétfőn újabb komoly feladat vár a Dunaferr-DF-Renalpin FC futsal együttesére.

Gróf András

Az első osztályú bajnokság alapszakaszának tizenharmadik fordulójában a dunaújvárosiak az MVFC-Berettyóújfalu együttesét fogadják. Az összecsapás 19 órakor kezdődik a Dunaújváros Sportcsarnokban. A hatalmas küzdelemben sikerrel megvívott kupamérkőzés után nem sokat pihenhetnek az újvárosi játékosok, hiszen egy igazi rangadót játszanak hétfőn. A házigazdák huszonöt ponttal jelenleg a dobogó harmadik fokán állnak, de csupán két ponttal előzik meg a mostani ellenfelüket. Tehát igazi helyosztó találkozót láthatnak majd a nézők. Az alapszakasz negyedik fordulójában Berettyóújfaluban játszott egymással a két csapat. Akkor egy szikrázó mérkőzésen 4-4 lett a végeredmény. A meccs „hőfokára” jellemző,hogy a második félidőben két hazai játékos is piros lapot kapott. Valami hasonló hozzáállásra lehet ezúttal is számítani, hiszen a Berettyóújfalu az utóbbi évek meghatározó csapata volt a bajnokságnak, és nehezen viselik a megjelenő konkurenciát. A szombathelyiek elleni sikerrel megvívott kupacsatából erőt meríthetnek az újvárosiak, hiszen a rendkívül fegyelmezett védekezésnek köszönhetően csupán egyetlen gólt kaptak. Ezt kellene megismételni hétfőn az MVFC Berettyóújfalu ellen.

A tizenharmadik forduló további mérkőzései: FC Veszprém – Rába ETO, Swietelsky Haladás VSE – 1988 Déli FC, Aramis SE – Rubeola FC, Göcsej SK – Nyírgyulaj KSE. A bajnokság jelenlegi állása a következő: 1. Rába ETO 31 pont, 2. Swietelsky Haladás VSE 27 pont, 3. Dunaferr-DF-Renalpin FC 25 pont, 4. MVFC-Berettyóújfalu 23 pont, 5. FC Veszprém 18 pont, 6. Aramis SE 14 pont,7. Nyírgyulaj KSE 14 pont, 8.Göcsej SK 13 pont, 9. 1988 Déli FC 7 pont, 10. Rubeola FC 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!