Sport

2017.07.06. 15:30

Lassan kialakul a keret - A DAB nem tud és nem akar tovább nyújtózni, mint amíg a takaró ér

Lassan kialakul a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatának következő szezonbeli kerete. Miután a tősgyökeres dunaújvárosi Lencsés Tamás mindenben megegyezett a DAB vezetőségével, aláírta új szerződését, így a rutinos és kőkemény bekk a következő szezonban is az Acélbikákat erősíti majd.

DH-információ

Szintén Dunaújvárosban folytatja pályafutását a csíkszeredai Silló Arnold: a 22 éves csatár a Sport Club neveltje, de az elmúlt négy szezonban a MAC együttesében pallérozódott, a 2015/2016-os, valamint a 2016/2017-es szezonban összesen hatvanöt mérkőzésen kapott szerepet a MOL Ligában.

A Dunaújvárosi Acélbikák játékosai, a tizenkét hetes száraz felkészülést befejezve, jelenleg a nyári szabadságukat töltik, ám egyénileg természetesen továbbra is dolgoznak azon, hogy augusztus elején már a lehető legjobb fizikai állapotban tudják megkezdeni a jeges edzéseket. Addigra várhatóan kialakul a Dunaújvárosi Acélbikák végleges játékoskerete is, amelynek jelenlegi állásáról ifjabb Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák csatára, s egyben sportigazgatója számolt be a klub honlapján.

Fotó: Mudra László

- Édesapám, mint a klub igazgatója, azt határozta meg elsődleges célként, alapelvként, hogy elsősorban Dunaújvárosban született és nevelkedett jégkorongozókat igazoljunk a felnőttcsapathoz. Az elmúlt évtizedekben, Dunaújvárosban páratlan jégkorong-utánpótlásképzés folyt, így szerencsére nagyon sok játékos szóba kerülhet. Ez látszik a mostani kereten is, hiszen Lencsés Tamással már tizenhárom olyan felnőtt játékosunk van jelenleg, akik itt ismerkedtek meg a sportág alapjaival, s tervezzük még továbbiak szerződtetését is. Ennek mentén próbálunk igazolni játékosokat, s ha valaki dunaújvárosi és szeretne is itt játszani, akkor általában megtaláljuk a módját annak, hogy nálunk folytassa pályafutását. Ugyanakkor azt is meg kell érteni, hogy a költségvetésünkön nem tudtunk emelni semmit - szemben a többi MOL Ligában játszó csapattal - a tavalyi szezonhoz képest, így eléggé korlátozottak a lehetőségeink. Nagyon szerettünk volna több játékost is megtartani a tavalyi keretből, elsősorban természetesen a magyarokat, de a Debrecen lényegesen kedvezőbb, leginkább irreálisan magas ajánlataival nem tudtunk versenyezni, lépnünk kellett, s több olyan posztra is légióst igazoltunk, ahol játszhattak volna a tavalyi idényben jól játszó magyar játékosok. Tudomásul kell venni, egyszerűen nem akarunk és nem is tudunk tovább nyújtózni annál, amíg a takarónk ér, mert nem szeretnénk úgy járni, mint például a Debrecen, amely ugye megszüntette felnőttcsapatát, azt azonban megígérhetem, hogy a következő szezonban is olyan csapatunk lesz, amelynek tagjai mindent el fognak követni azért, hogy a lehető legjobban képviseljék klubunkat és Dunaújvárost a MOL Liga küzdelmeiben - fogalmazott ifj. Azari Zsolt.

A DAB jelenlegi játékoskerete: Makovics Bence, Török Viktor, Gebei Gergely, Tanka Lőrinc, Silló Arnold, Mátyássy Bence, Léránt René, Németh Péter, Nagy Márk, Jakub Izacky, Aljaz Ogrizek, Borbás Gergely, Azari Zsolt, Magosi Erik, Pál Zalán, Hruby Gellért, Erdélyi Tamás, Danil Skripets, Lencsés Tamás, Hetényi Péter, Villem-Henrik Koitmaa, Rok Stojanovic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!