Sport

2016.11.09. 22:05

Laza esti csobbanás - A Honvéd három negyed alatt egy gólra volt képes

Budapest - A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázói szerdán este a Honvéd otthonában játszottak bajnoki meccset. A kései lubickolás nem vett ki sok energiát a vendégekből, a dunaújvárosiak simán nyertek.

Agárdy Csaba

Nem valószínű, hogy a helyszínre tartva a lányok lerágták a körmüket izgalmukban, hiszen a sereghajtó, az alapszakasz második körében nulla ponttal álló Honvéd maximum a tisztes helytállásban bízhatott a bajnokság egyik élcsapata ellen.

Honvéd - DUE-Maarsk

5-15 (1-4, 0-2, 0-5, 4-4)

DUE-Maarsk: Kiss A. - Huszti D. 1, Garda, Lara Luka 2, Brezovszki, Vályi V., Ziegler. Csere: Kasó (kapus), Somhegyi 1, Gurisatti 4, Menczinger 1, Horváth 3, Vályi F. 2, Szilágyi.

A meccsen Mihók Attila vezetőedző nyugodtan megtehette, hogy egyből az eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosokat, illetve a fiatalokat vesse be. A kezdőcsapat jelentős része pedig a kispadon kezdje a találkozót.

A mérkőzés nyitó találatát, ami egyben a felnőttek között az első gólja volt a DUE-Maarsk színeiben, a szerb tehetség, a tizenhat éves Lara Luka szerezte. Ezt még három dunaújvárosi gól követte a negyedben, aminek zárásaként Peresztegi szépített. Ám a Honvéd öröme egy jó időre eddig tartott, ugyanis a folytatásban csak a vendégek gólgyára üzemelt. Így a záró felvonás előtt 11-1-et mutatott az eredményjelző a DUE-Maarsk javára. A hazaiak számára az jelenthetett némi részsikert, hogy az utolsó nyolc percet, amikorra már minden bőven eldőlt, döntetlenre hozták.

Somhegyi Noémiék könnyen elsüllyesztették szerdán este a Honvéd együttesét
Fotó: Zsedrovits Enikő

A lányok legközelebb november 16-án szerdán ugranak medencébe, ekkor a címvédő Újpest érkezik. A tv-s meccs 16 órakor kezdődik.

Fantasztikus, sporttörténeti hírt közölt lapunkkal szerdán Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető. Eszerint Dunaújvárosban rendezik meg november 19-én és 20-án a női BENU Magyar Kupa Final Fourját.

- A Magyar Vízilabda Szövetség keresett meg minket, hogy elvállalnánk-e a rendezést. Természetesen igent mondtunk, hiszen ez hatalmas megtiszteltetés, s egyben elismerése a nálunk folyó munkának. Arról nem is beszélve, hogy MK-döntőt még soha nem rendeztek a Fabó Éva Sportuszodában. Persze egy ilyen esemény nagy kihívás és feladat, amihez a szakosztály minden tagjára szükség lesz, de bízom benne, a szövetség támogatásával jó házigazdák leszünk. Ami ráadásul kiváló főpróba lesz a december eleji, szintén általunk rendezett Euroliga csoportkör előtt. Azért is jó döntés volt idehozni a finálét, mert teltházas meccsekre számítok, ami kiváló reklámja a sportágnak. Arról nem is beszélve, hatalmas lehetőség a csapatunk számára, hogy az aranyérem egyik esélyesként a dunaújvárosi pálya előnyét élvezve megnyerjük a sorozatot - fogalmazott. A dunaújvárosi finálénak már biztos részvevője a hazaiak mellett az UVSE és a BVSC. A fennmaradó egy helyért a selejtező csoportok másodikjai, a Szentes, a Szeged és a Tatabánya játszanak egymással szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!