Sport

2016.11.24. 21:15

Lee Gilbertet eltiltották - Az Acélbikák edzőjének három bajnokit kell kihagynia

Dunaújváros - Pénteken 18 órától a Dunaújvárosi Acélbikák hazai pályán a Csíkszereda gárdáját fogadják a MOL Ligában. Lee Gilbert vezetőedző azonban csak a lelátóról nézheti a meccset.

Gallai Péter

A hétfői, DVTK elleni bajnokin, amelyen a Jegesmedvék 3-2-re nyertek Dunaújvárosban, a hazaiak mestere a véghajrában 2 plusz 20 perces kiállítást kapott sportszerűtlen magatartás miatt.

A történtekről Lee Gilbert vezetőedző azt mondta, a játékvezetők működésével kritikus volt, mert úgy látta, hogy amit az egyik oldalon befújtak, azt a másik oldalon nem.

- Ez azért is dühítő volt, mert a Miskolc így is elég erős csapat ahhoz, hogy nyerni tudjon, nem kell nekik külső segítség! Az adott esetben befújt ítéletet igazságtalanságnak tartottam, ezért ragadott el a hév. Aztán egy meccsen a végjátékban már hiába próbál kompenzálni egy játékvezető, ha addigra már eldől egy meccs! - mondta.

Az Acélbikák mesterét sportszerűtlen viselkedés miatt „meszelték el" Fotó: Ady Géza

Csütörtökön a MOL Liga fegyelmi bizottsága megvizsgálta az esetet, és az alábbiakat állapította meg. A Dunaújvárosi Acélbikák edzője a mérkőzés 47. percében a játékvezetői ítéletet megkérdőjelezte, sportszerűtlen hangnemben bírálta. A sportszerűtlen viselkedést a játékvezetői figyelmeztetésre sem hagyta abba, folyamatosan káromkodott, obszcén kifejezéseket használt és sértegette a játékvezetőt. A fegyelmi bizottság megállapítása szerint a vezetőedző sportszerűtlenül viselkedett a játékvezetővel szemben. A sportág szereplőinek kölcsönös tisztelete a sportszerűség egyik alappillére. A vezetőedző viselkedésének példamutatónak kell lennie a mérkőzés játékosai és résztvevői részére. A mérkőzés szempontjából káros viselkedésnek a jégpályán nincs helye. A bizottsága összhangban a MOL Liga vezetésével, a Magyar Jégkorong Szövetség és a játékvezetői testület illetékeseivel, a legszigorúbb szankciókkal bünteti azon résztvevőket, akik a játékvezetők alkalmasságát vagy tisztességét megkérdőjelezik. A fegyelmi bizottság Lee Gilbertet három MOL Liga mérkőzésről eltiltja. A vezetőedző büntetését a soron következő találkozókon tölti le.

Az eltiltás kizárólag MOL Ligára érvényes, nem érinti az utánpótlás- és a Magyar Kupa összecsapásokat.

Így a DAB edzője a pénteki, 18 órakor kezdődő Csíkszereda, és a vasárnapi MAC elleni hazai találkozót, illetve a jövő heti, Csíkszeredában rendezett meccset kénytelen kihagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!