Sport

2016.01.27. 20:09

Légiós hokisaink

Dunaújváros – Egyre több dunaújvárosi nevelésű jégkorongozó légióskodik a különböző bajnokságokban, ezért lapunk a továbbiakban – csütörtökönként – rendszeresen beszámol arról, hogyan alakult az adott héten a sorsuk.

Agárdy Csaba

A lengyel első osztályban szereplő, Sanokban játszó Azari Zsolt a vasárnapi fordulóban csapata második gólját lőtte, a Sanok 5-0-ra verte a Nowy Targot. Azari csapata az ötödik helyen áll, a csatár eddig négy gólt lőtt és két gólpasszt adott. Hétfőn Vas János , a cseh Slavia Prahában (másodosztály) szerepelt, és a hosszabbításban gólpasszal segítette együttesét. Csapata a negyedik helyen áll, a csatár eddig hét gólt és tizenkét gólpasszt termelt. Testvére, Márton az olasz első osztályban érdekelt HC Fassában játszik. Ők legutóbb Valpellicét fogadták, és 1-0-ra nyertek. A válogatott hátvéd kilenc gólig és húsz gólpasszig jutott eddig. Csapata ötödik a tabellán. A fiatal Erdély Csanád egy amerikai junior ligában, az USHL-ben, a Sioux Falls Stampede gárdájában bizonyíthatja tudását. Ők a negyedik helyen állnak, a csatár eddig két gólnál és négy gólpassznál tart. Magosi Bálint a francia első osztályú Brianconban légióskodik, ahol főnöke nem más, mint Szélig Viktor, a Dunaferr és a válogatott egykori csapatkapitánya, aki kilenc évet játszott ebben a klubban. Magosi csapata tizenkettedik, ő hét gólt lőtt és öt gólpasszt adott. A szlovákiai Sevela Péter , aki hat évnyi dunaújvárosi légióskodás után – már magyar állampolgárként – tért vissza az idén a Felvidékre, a szlovák Extraligában tizedik helyen álló Skalica kapuját védi. Eddig a lövések 90,1 százalékát hárította

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!