Sport

2016.11.29. 20:40

Legmagasabbra ugró Gorillák - A dunaújvárosi amerikaifutball-együttes elindul az élvonalban

Dunaújváros - Újabb csapatsportágban iratkozik fel Dunaújváros a legmagasabb osztályba, ugyanis jövőre már a Dunaújvárosi Gorillaz Amerikai Futball Sportegyesület is az első osztályban vitézkedik majd.

Gallai Péter

Vasárnap barátságos edzőmeccsel búcsúztatta az évet a Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-együttese. Ám nemaz itt elért győzelemhíre a legfontosabb.

Ugyanis a klub a Budapest Cowbells elleni 42-13-as siker után jelentette be, hogy a csapatvezetés közös döntése értelmében nekivágnak a nagy kalandnak, azaz jövőre a Hungarian Football League osztályban adja le nevezését a Dunaújváros Gorillaz!

Az idei szezonban a divízió I-es pontvadászatot hibátlanul teljesítették a Gorillák, így az aranyérmes egylet elkezdhetett az újabb cél eléréséért dolgozni, ami a Hungarian Football League-t (HFL), azaz az első osztályt jelenti. A munkából valóság lett, s a Bachraty Kornél elnök vezette DG beadta a nevezését az elit ligába.

Ám mielőtt ez megtörtént, Grátz Vilmos edző tanítványai vasárnap lejátszották az év utolsó edzőmeccsét a tartalékosan érkező Budapest Cowbells ellen.

A jó hangulatú összecsapáson, szorosabb első félidő után magabiztos sikert arattak a Gorillák, a vége 42:13 lett. Az új játékrendszer ezen a napon már lényegesen jobban mutatott, mint a korábbi fehérvári gyakorláson, de nem kérdés, hogy a HFL osztályban jóval komolyabb riválisokkal kerülnek szembe a dunaújvárosiak.

A mérkőzés legjobbjának a speciális egységekben is remekül teljesítő Beretka Józsefet választotta Grátz Vilmos edző. A meccs lefújása után közös zsíros kenyér, meleg tea, forralt bor várta a játékosokat és kísérőket.

Majd megszületett a fontos döntés: a csapatvezetés úgy határozott, hogy nekivágnak a nagy kalandnak, jövőre a Hungarian Football League osztályban adja le nevezését a Dunaújváros Gorillaz!

Ezt követően az öltözőben a szakvezetés átadta a 2016-os év legjobbjainak járó elismeréseket. Bár mint fogalmaztak, ugyan az amerikai fociban mindig közös az érdem, de kategóriánként hagyományosan megválasztják a legkiemelkedőbb teljesítmény nyújtókat.

A díjazottak:

U19-es korosztály legtöbbet fejlődött játékos: Tancsa Patrik (WR).

U19-es korosztály legjobb támadójátékos: Horváth László (WR).

U19-es korosztály legjobb védőjátékos: Tarány Péter (LB).

Felnőtt, legjobb speciális egység játékos: Kövesdi István (LB).

Felnőtt, legtöbbet fejlődött játékos: Tarány Gábor (CB).

Felnőtt, legjobb védőjátékos: Tanács Pál (DE).

Felnőtt, legjobb támadójátékos: Mészáros Márton (WR).

Felnőtt, legértékesebb játékos: Bachrathy Kornél (QB).





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!