Sport

2013.03.06. 19:35

Legyőzték a Miskolcot az Acélbikák a harmadik elődöntőn

Miskolc - Óriási felhajtás és telt ház mellett kezdődött meg szerda este Miskolcon a jégkorong magyar bajnoki döntő harmadik mérkőzése, ami egyben a MOL Liga elődöntője is volt.

Agárdy Csaba

A mérkőzésről sem mondhatunk el semmi rosszat, hiszen remek, gyors iramban kezdődött. A csapatok nem tapogatták egymást, hanem nyílt támadásokba kezdtek. Igaz, tették mindezt megfontoltan, mivel igen zártan védekeztek. Egyenlő erők küzdelme folyt a pályán. Öt perc játék után a dunaújvárosiak, mint ahogy Lundh mester kérte tőlük, egyre többet lőttek kapura. A 9. percben Azari lépett ki, Gőz csak lerántani tudta, így a szurkolók átizgulhatták az első emberelőnyös helyzetet. Az Acélbikák azonban csak egyetlen valamirevaló lehetőséget dolgoztak ki. A Miskolc kiegészülését követően gólt szerzett, ami után percekig állt a játék. A játékvezetők videón nézték vissza az esetet, (nem tudni miért?), mert egyértelmű volt a gól. Azonban mindössze 15 másodpercig tartott a hazaiak öröme, mert egy villámgyors ellentámadás végén Azari átadását Mihalik értékesítette. A hajrá is színvonalas játékot hozott. A második húsz percben a játékot a csapatok gyakorlatilag lemásolták.

Ez lehetne lesújtó vélemény is, de ez esetben nem az, mert ugyanolyan harcosan, keményen és fegyelmezetten jégkorongoztak a csapatok, mint az első harmadban. Helyzetek itt is, ott is adódtak, de a játékosok nagyon ügyeltek arra, hogy a kapujuk előterében ne legyen nagy probléma. (Persze a játék gyorsaságából adódóan több helyzetet is láthattak a szurkolók.) Már csak három perc volt hátra a harmadból, amikor Galaniszt kiállították, és a hajrában két percet emberhátrányban jégen lenni senki számára sem jó, így az Acélbikáknak sem volt az. Azonban jó védekezéssel kihúzták ezt a kritikus időszakot, ezért a döntés az utolsó felvonásra, vagy az esetleges hosszabbításra maradt (1-1).

A befejező húsz perc azután dunaújvárosi fölényt hozott, ez Galanisz két remekbe szabott góljában, és Tőkési Lajos rutinjában testesült meg, hiszen három gólt is odatettek (1-4).

A DAB ezzel visszaszerezte pályaelőnyét, sőt, csütörtökön meg is szerezheti a bajnoki címet a Miskolcon 18 órakor kezdődő találkozón. Ami biztos: a DAB ingyenes szurkolói buszokat indít csütörtökön Miskolcra. A buszok a Gourmand elől indulnak 13.30-kor. A buszra feliratkozni délelőtt 11 óráig lehet a Gourmand kávéházban személyesen vagy telefonon (410-113).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!