Sport

2014.04.03. 16:25

Gurisatti Gyula: lelassult a fegyver

Dunaújváros - A mozgáskorlátozott sportolók is megkezdték az idei versenysorozatukat. Ez történt a lövész sportágban is.

Jankó Árpád

Stoke Mandevillban rendezték meg 2014. első világkupáját. Ez a város tulajdonképpen nevezetes hely a sportlövészek számára, mert itt rendezték meg a mozgáskorlátozottak első paralimpiai viadalát. Arról is híres ez a viadal, hogy ezen a világháborúban megsérült katonai veteránok versenyeztek. Akkor csak egy számban indulhattak a lövészek: hadipuska hatvan lövéses fekvő számban. Magyarországról csak két versenyző vett részt a lövészeten a százötven induló között.

Gurisatti Gyula a napokban vett részt a világkupán, ahol a hetedik helyen végezve bejutott a döntőbe. Ennél előkelőbb hely volt a cél. Sajnos a döntőben nem tudott előrébb lépni Gurisatti.

Itthon kiderült, a fegyver hibásodott meg, ahogy a szakemberek mondják: lelassult a sebessége. Arra lehet gyanakodni, hogy valószínűleg a szállítás folyamán állítódott el a fegyver. A javítás itthon megtörtént, de az első világkupa nem sikerült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!