Sport

2017.03.31. 17:35

Lelkesítő sorok mára - Délután az FTC-Rail Cargóval kezdünk

Dunaújváros - A szerkesztőségben egy-egy fontosabb sportesemény előtti utolsó beharangozó vagy elemző anyagot szoktuk lelkesítőnek nevezni. "Tehát írjál légy szíves egy hetven soros lelkesítőt a mai mérkőzésről."

Jankó Árpád

Ezekkel a szavakkal rendelik meg általában a hírigazgatók vagy a hírszerkesztők az anyagot. A beharangozó nem a legkedveltebb műfaj, mert állandóan nem lehet lelkesedni. Tényeket, elvárásokat lehet közölni, de egy, még le sem játszott sportcsatáról előzetesben kitalálni sok mindent, ismétlések nélkül nem könnyű, előbb-utóbb unalmas is lesz.

Hát akkor most mi legyen a mai lelkesítőben?

Merthogy a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata sikeres sorozat végén kiérdemelte, hogy a négyes döntőben, Kecskeméten mutassa meg erejét, és tegyen meg mindent a Magyar Kupa végén az éremszerzés érdekében. Az ellenfelek (különösen kettő) kemények. A Győri Audi ETO és a Ferencváros nemcsak a hazai, hanem az európai mezőny legjobbjai között szerepelnek. Kiemelt költségvetéssel rendelkező, magyar és légiós világklasszisokkal felálló elit gárdák. (Csak gyorsan a dunaújvárosi játékoskeretet gondolatban végigpásztázva, elmondhatjuk, hogy a Kohász fele junior korú leányzó.) Na de semmi gond! Leírva és a valóságban is akadémia a mi egyesületünk.

Nem kétséges: a döntőben a kapus Csapó Kyrán sok múlik Fotó: Ady Géza

A legpontosabban Radulovics Bojana szakmai igazgató mondta el érzéseit, a sajátját és a csapatét is.

- Rendkívül boldog vagyok, és boldog a csapatunk is, hogy eljutottunk a Magyar Kupa négyes döntőjéig. Attól nem kell tartani, hogy a nagy tét majd megremegteti a lábakat, a kezeket. Nem ijedünk meg senkitől. Ez a fiatal társaság már annyira összeszokott, hogy nincs senkiben bátortalanság. Úgy látom, jó formában játszik a csapatunk, szép megoldásoknak is örülhetünk a mérkőzéseken. Én nagyon bízom a lányokban, hogy már a mai, szombati mérkőzésen a Fradi ellen is megmutatjuk, mire vagyunk képesek, és vasárnap még a bronzéremért is küzdhetünk, talán a Debrecennel. Megjegyzem, nem is nagyon rég az FTC-Rail Cargo Hungaria csak négy góllal 27-23-ra győzött le bennünket saját otthonában. Én bízom a lányok akaratában, a jó védekezésben, a szép játékban, a gyorsaságunkban, abban, hogy kevés hibát vétünk. Egyszóval abban bízom, hogy kiválóan fogunk kézilabdázni.

A mai lelkesítőben a kétszeres Világ legjobbja, Radulovics Bojana mondta el gondolatait. Ha valaki, akkor ő ért hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!