Sport

2017.04.14. 19:17

Nagyon közel jártak a bravúrhoz és a döntőhöz pólósaink

Budapest - A dunaújvárosi és az újpesti gárda is egyaránt gyógyírként tekinthetett a női LEN Kupa négyes döntőjére, hiszen az egyetemisták a bajnokságban, amíg a fővárosiak a legrangosabb európai kupasorozatban könyvelhettek el csalódást keltő vereségeket.

Szabó Szabolcs

A két magyar élcsapat játékosai már úgy szállhattak medencébe a valóban világszínvonalú körülményeket kínáló Tüske Sportuszodában, hogy a szombati döntőben az olasz Padova csapata várja majd az esti rangadó győztesét a női LEN Kupa négyes fináléjának keretében. Hiszen az észak-olasz hölgyek 9-7-re verték az Ugra Khanty-Mansiysk együttesét.

UVSE - DUE Maarks 8-6 (3-1, 1-2, 1-2, 3-1)

DUE-Maarsk: Kasó - Menczinger 1, Somhegyi, Vályi F 1. Gurisatti, Szilágyi 2, Garda1. Vályi Vanda, Mchunu, Ziegler, Horváth 1.

UVSE: Gangl - Czigány 1, Szücs 2, Keszthelyi 2, Tóth 1, Csabai 1, Kuna 1. Sloot , Kövesdi, Takács, Maczkó.

Gól emberelőnyből: 4/16, 0/12.

Alaposan bekezdett az UVSE, ám ebben az is közrejátszott, hogy sorozatban három emberelőnyt is kaptak a házigazdák. Ebből egyet értékesített Csabai Dóra, majd egy fordulás után Keszthelyi lőtte ki a hosszú felsőt (2-0). Mihók Attila időkéréssel próbálta felpörgetni az újvárosi lányokat. Kevés sikerrel, sajnos a vendégek első előnyös helyzete is kimaradt. Válaszként pedig az exdunaújvárosi Szücs Gabriella ragasztott egy óriási gólt Kasó hálójába. Erre azonban már volt, hasonlóan szépségdíjas válasz. Szilágyi Dorka labdája talált utat Gangl kapujában. A negyedben több gól már nem esett, így 3-1-es újpesti vezetésről indult a második játékrész.

Már ezért megérte kilátogatni a Tüske uszodába az egyetemistáknak szorító szurkolóknak. Vályi Fanny ritkán látható fifikás pattintott lövéssel lepte meg Ganglt (3-2). Feljavult a vendégek védekezése, ám elöl nem sikerült betalálni, egyenlíteni, sőt centerből Tóth Ildikó volt eredményes a hazaiak részéről (4-2). Jól játszik a Dunaújváros, csak a helyzeteit nem értékesíti - vélekedtek a sajtószektor rutinos kollégái. Mindez azért részben módosult, hiszen sokadik próbálkozás után végre Garda betalált (4-3). A végén még Kasó mutatott be egy újabb bravúrt, így a lényegi kérdések eldöntése a második félidőre maradt.

A harmadik periódus elején nagyot küzdöttek lányaink. Kasó betonbiztos volt hátul, ám kétszer a kapufáról az újpestieknek kedvezően pattant kifelé a játékszer. Aztán már talpon ugorhatott az újvárosi szektor, Menczinger precíz ejtéssel egalizált (4-4). Nem örülhettünk sokáig, egy kétes szituáció Gurisatti kiállításával oldott meg a játékvezető, ezzel pólósunk számára véget is ért a derbi. Mindez nem rázta meg lányainkat, hiszen Horváth Brigi találatával már nálunk volt az előny. Nem sokáig, hiszen Keszthelyi szinte egyből egalizált (5-5).

A negyedik negyed elején visszavettük a vezetést. Szilágyi lőtt pontosan (5-6). Növelhettük volna az előnyt, ám a holland Kuna egyenlített (6-6). Feszült lett a hangulat, Mihók kapott sárga lapot, a semmiért. Az orvosi stábnak pedig Zieglert kellett ápolnia. Nagyobb bajt jelentett, hogy Szücs bevágott egy fórt. (7-6). Majd egy véleményes előnyt értékesített Czigány (8-6). Mihókot végül a kispad mellől is elküldték. Az Újpest a hazai pálya minden, tán extrának is minősíthető előnyét élvezve behúzta az elődöntőt (8-6), ám az újvárosi csapat minden dicséretet megérdemel. Folytatás szombat délután a bronzcsatában. A meccs végén Mihók kérdőre vonta a játékvezetőket és a nemzetközi zsűrit is. Hiszen Ziegler Dianát ököllel ütötték meg. Az iránt érdeklődött: mégis milyen sportág is ez, amiért nem jár semmilyen szankció?

A bronzmeccs szombaton 17.15 órakor, a finálé pedig 19.15 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!