Sport

2017.02.17. 18:20

Lendületben a Kohász - Bajnoki pont nem veszhet el a találkozón

Dunaújváros - Nem akarom elkiabálni: de a két, Magyaróvár elleni mérkőzést felvezetőnek is nevezhetjük. Azért, mert a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának játéka javul, egyre színvonalasabb.

Jankó Árpád

Márpedig ez nagyon biztató a mai, MTK Budapest együttes elleni bajnoki mérkőzés előtt. Nincs lehetőség elfecsérelni bajnoki pontokat, tehát a mai találkozóra is győzelmet tippelünk. Kovács Anna, a Kohász csapatkapitánya ezt a találkozót kötelező győzelemnek nevezte.

- De azt is tudjuk, hogy ezek a találkozók a legnehezebbek. Az ellenfélnek, mivel kisebb az esélye, főképp idegenben, kevesebb a vesztenivalója, a Kohásznak pedig sok. Komolyan vesszük a találkozót, kellőképpen felkészülünk az MTK játékából. Tudjuk, hogy keményen és jól védekeznek. Termány Rita dobálja a gólokat, ha hagyják. Háfra, Slakta, Szádvári szintén tud problémát okozni az ellenfélnek. Mindenképpen el akarják kerülni a tabellán a kieséstől fenyegetett helyeket. Aránylag masszívan, keményen védekeznek. Nálunk pedig Camila Micijevic beállásával magasabb a középső védelmi falunk, ez pedig sáncolásnál nagyon fontos, ettől a kapusteljesítmény is azonnal feljavul. Camila ezenkívül fontos gólokat is dob. Az a mosonmagyaróvári játékunkban is érezhető volt, hogy sokkal nagyobb sebességgel támadtunk. Az ilyen lerohanásokra ma is szükség lesz. Amire viszont komolyan oda kell figyelni: ne hagyjunk ki ziccereket. A helyzeteknél nagyon kell koncentrálni - foglalta össze véleményét Kovács Anna.

Kovács Anna csapatkapitány szerint nem veszíthet bajnoki pontokat ma este a Dunaújvárosi Kohász Fotó: Ady Géza

Egyszóval: a mai találkozón (kezdés 18 óra) nagyon pontos, a taktikát betartó játékra lesz szükség. Erre hazai környezetben képes a dunaújvárosi együttes, főképp úgy, hogy érzik a hazai szurkolók támogatását is. Jelenleg nincs sérülés, betegség a keretben, tehát György László vezetőedző az általa vélt legjobb kezdőcsapattal fogadja majd Golovin mester tanítványait. A Dunaújvárosi Kohász a negyedik helyen áll tizenhat ponttal, az MTK pedig tizenegyedik 9 ponttal.

A Kohász bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe. A másik csapat a Debrecen, amely egy góllal 22-21-re legyőzte az Érd gárdáját. Hozzájuk csatlakozik az NB I első és második helyezettje, a Győri Audi ETO és a Ferencváros. A négyes döntő április 1-2-án lesz. A sorsolást február 21-én tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!