Sport

2012.12.14. 21:18

Lengyel-magyar barátság(os)

A Dunaújvárosi Acélbikák nem pihennek. A MOL Liga bajnoki szünetében a lengyel Katowicét fogadták és a 3-3-ra végződött mérkőzést büntetőkkel nyerték meg.

Agárdy Csaba

A Katowice az egyik legnagyobb hagyományú lengyel jégkorongcsapat, amelyik ma nem éppen a fénykorát éli, hiszen a bajnokságukban csak a középmezőnyben helyezkednek el. Viszont Dunaújvárosba nem azzal az alakulattal érkeztek, amelyikkel eddig a hazájuk bajnokságában játszottak, hanem egy sokkal erősebb gárdával. Lapunkat erről elsőként Berényi Norbert, a DAB kapusedzője tájékoztatta, aki elmondta: nyolc frissen igazolt észak-amerikai hokissal érkeztek a lengyelek a Dunaújvárosi Jégcsarnokba. Ez meg is látszott a játékon, mivel egy kimondottan színvonalas mérkőzést élvezhettek a találkozóra kilátogatott szurkolók. A meccset végül 3-3-as döntetlen után Peterdi büntetőjével 4-3-ra a dunaújvárosiak nyerték meg.

Dab.Docler – Katowice 4-3 (2-0, 1-3, 0-0, 1-0)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Vezette: Babic, Abonyi, Wolf. DAB: Sevela – Kiss D., Lindgren, Szappanos, Papp V., Pavuk 1, Huba, Chvatal, Somogyi (1), Lundh, Kiss Á. 2, Vaszjunyin, Erdélyi P. (1), Peterdi 1, Gröschl, Azari, Hüffner, Nagy R., Papp Cs., Strenk, Szabados. Edző: Stephan Lundh.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!