Sport

2015.07.26. 19:17

Hajdu Jonatánnak nem a tervek szerint alakult a nagy magyar sikerrel zárult vb

A magyar kajak-kenu válogatott tíz világbajnoki címet, összesen 18 érmet szerzett az ifi és U23-as vb-n, amelyen a Dunaferr SE két kenusa, Hajdu Jonatán és Némedi Konrád is rajthoz állt.

Gallai Péter

A magyar csapatban Hajdu Jonatán volt az egyetlen, aki a korosztályos és felnőtt világbajnokságon is szerepelhet, ugyanis utóbbira is kijutott, miután itthon mindkét válogatót megnyerte C-1 200 méteren. - Szeretnénk, hogy élesben versenyezzen, hiszen még szoknia kell a helyzetet. Éppen ezért állhat rajthoz most Portugáliában. Neki az a legfontosabb feladata, hogy a felnőttek világbajnokságáig fejlődjön, és eséllyel szálljon harcba az olimpiai kvalifikáció megszerzéséért - mondta Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

Nos, végül a sokszoros ifjúsági világbajnok dunaújvárosi fiú nem járt szerencsével az U23-as korosztályban C1 200 méteren, ahol nem jutott be a legjobb kilenc versenyző közé, miután csak ötödik lett középfutamában, jóval elmaradva itthoni, válogatót nyert idejétől. Így vígasztalásként maradt számára a vasárnapi B döntő, ahol az első helyen végzett, így tizedik lett.

- Sajnos Jonatánék középfutamát egy rossz rajt miatt vissza kellett rendelni, ám mivel a mezőny fele leevezte a teljes távot, így a nap végén ismételték meg ezt a számot. Azt hiszem, Joni fejben már nem tudott rákészülni erre a feladatra, ha a felnőtt világbajnokságon kvótát szeretne szerezni, akkor fel kell nőnie az ilyen váratlan helyzetekhez is - ismertette a a részleteket a szombatról Hüttner Csaba .

A másik Dunaferr SE induló, Némedi Konrád az ifjúsági kenu négyesek 500 méteres döntőjében volt érdekelt tegnap, ahol Koleszár Zoltán, Krasznai Péter, Moldován Milán társaságában a rossz kezdés után remek hajrájuknak köszönhetően végül az előkelő hatodik helyen fejezték be a világbajnoki küzdelmeket.

- Sikerült túlszárnyalnunk a tavalyi hazai rendezésű ifi és U23-as világbajnokságon elért eredményeinket, amire azt hiszem senki sem számított - értékelte az egész hétvégét Hüttner Csaba.

- Egyik ámulatból estünk a másikba a parton, nagyon jó volt itt magyarnak lenni. A vasárnap alapján ki kell emelnem Homonnai Lucát és Takács Kincsőt, hiszen mindketten két egyest tudtak nyerni, de nagyon sokat érnek az ezüst- és a bronzérmek is, mert nagyon komoly mezőny vett részt a világbajnokságon. A mi tíz aranyérmet nyertünk, mögöttünk a legeredményesebbek a fehéroroszok voltak három világbajnoki cím megszerzésével, amiket női kenuban szereztek Folytatódott az a tendencia, hogy Magyarország egymaga háromszor annyi aranyérmet nyert, mint a közvetlen rivális nemzetek összesen, ami azt mutatja, hogy a magyar kajak-kenu utánpótlás még mindig nagyon biztos lábakon áll - tette hozzá.

Kopasz Bálint száz százalékos az idén. Sem az idény eleji rangsorolón, sem a két világbajnoki válogatón és most a világbajnokságon sem talált legyőzőre K-1 1000 méteren. A algyői kajakos rendkívüli tehetség, amelyet bizonyít az is, hogy a fináléban óriási fölénnyel, több mint egy hajóval tudott diadalmaskodni korosztálya legjobbjai előtt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!