Sport

2013.07.16. 22:00

Lett tehetség a DAB-nál

Második légiósát is leigazolta a Dab.Docler jégkorongcsapata. A szlovák védő, Henrich Jabornik után a lett felnőtt válogatott kapus, Janis Kalnins is Dunaújvárosban folytatja pályafutását.

Agárdy Csaba

A 22 éves lett hálóőr, Janis Kalnins a fehérorosz bajnokságban szereplő Metalurgs Liepaja csapatából érkezik Dunaújvárosba. A hálóőrnek első külföldi csapata lesz az Acélbikák gárdája, eddig kizárólag hazája egyik meghatározó csapatában, a Metalurgs Liepajaban védett, nem is akárhogy: utolsó szezonjában huszonkilenc mérkőzésen kilencvenegy százalék feletti teljesítményt nyújtott a fehérorosz bajnokságban.

Kalnins hazája korosztályos válogatottjaiban is megmutatta már magát: divízió I-es U18-as és U20-as világbajnok, U20-as A csoportos vb-n is védett már. 2011-ben lett bajnok lett, s a lett liga legjobb kapusának választották. A tavalyi szezonban az A csoportos felnőtt válogatott bőkeretébe is behívták, ám a svédországi világbajnokságra nem utazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!