Sport

2014.02.05. 17:25

Szép emlékekkel távozik Sitku Illés Dunaújvárosból

Dunaújváros - A Ness Hungary labdarúgó NB II második helyén álló Dunaújváros PASE együttesétől a télen távozó játékosok közül Sitku Illés az NB III Nyugati csoportjában szereplő Dorogi FC- hez igazolt.

Gróf András

A rutinos támadó korábban szerepelt a Haladás, a Diósgyőr, a Debrecen, a Fehérvár FC, az Újpest FC és a Tatabánya színeiben. 2012. nyarán igazolt a Dunaújváros PASE együtteséhez, amely akkor még az NB III-as bajnokság Dráva csoportjának megnyerésére készült. A dunaújvárosi együttes bajnoki címet ünnepelve zárta a 2012/2013-as szezont, amihez a csatár házi gólkirályként tizenkilenc találattal járult hozzá. Az elsőség azonban nem jelentett automatikus feljutást a magasabb osztályba, mert a létszámcsökkentés miatt osztályozót kellett vívni a felkerülésért. Az újvárosiak ellenfele a Soproni VSE együttese volt, akiket az első összecsapáson, hazai pályán nem sikerült legyőzni, de az 1-1-es döntetlent követően idegenben 1-0-ra megnyert meccsen éppen Sitku Illés találata döntött a felkerülésről. A másodosztály őszi szezonjában azonban már nem sok lehetőséget kapott a támadó, ezért hosszas gondolkodás után a váltás mellett döntött.

- Amikor másfél évvel ezelőtt megkerestek a dunaújvárosi vezetők nagyon szimpatikus volt az a jövőkép, amit felvázoltak a számomra. Találkozott a klub, és az én személyes elképzelésem, így örömmel írtam alá az átigazolási lapot. Így vágtunk neki az NB III-as bajnokságnak, ahol a kezdeti nehézségek ellenére az élen végeztünk. A csapat erejét és tartását bizonyította, hogy az osztályozót is sikerrel vívtuk meg. Gyönyörű időszak volt ez pályafutásomban, hiszen fontos gólokkal tudtam hozzájárulnom a másodosztályba kerüléshez. A találatokhoz természetesen kellett a társak segítsége is. Az utóbbi félévben is becsülettel készültem a tréningeken, de nem sikerült beverekednem magam a kezdő csapatba. A téli felkészülés előtt leültünk a vezetőkkel, és korrekt módon megállapodtunk a távozásomról. Köszönöm a játékostársaknak, a csapat mellett dolgozóknak az elmúlt másfél évet, akik végig mellettem álltak. Nagyon jól éreztem magam Dunaújvárosban. Sok sikert kívánok a csapatnak, és természetesen szurkolok nekik, hogy az idei bajnoki év végén jussanak fel az első osztályba.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!