Sport

2014.09.16. 20:00

Ligakupa - Ellentétes félidőket láthattak a szurkolók

Dunaújváros - A Ligakupa C csoportjában kedden a Balmazújváros együttesét fogadta a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Dunaújváros PASE – Balmazújváros 1-1 (1-0)

Agrospeciál Sporttelep, 300 néző. Vezette: Takács Tamás (Kormányos, Aradi).

Dunaújváros PASE: Nagy G. (Dániel a 46.p.) – Szalai, Farkas, Sárközi, Hangya – Muscat (Lázár a 46. p.), Petneházi – Orosz (Godslove a 46. p.), Jakab, Zsótér (Sóron a 46. p.) – Pascua (Peric a 80. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Balmazújváros: Perger – Vachtler (Pintér az 58. p.), Csorba (Reznek az 58. p.), Bakos, Németh (Sigér a 1. p.) – Müller, Kis R. (Angyal a 46. p.), Batizi, Papp – Kiss L. (Andorkó a 70. p.), Virág. Vezetőedző: Szabó János.

A dunaújvárosiak vezető találatát a jobb oldali védőt játszó Szalai Tamás szerezte, de a vendégek a szünet után kiegyenlítettek.

Fotó: Ónodi Zoltán

A körülményekhez képest jó talajú pálya és ragyogó napsütés fogadta a csapatokat, ami az utóbbi napok időjárása után üdítően hatott. Dunaújvárosi mezőnyfölény jellemezte az összecsapás első perceit, de nagy helyzet nem alakult ki a vendégek kapuja előtt. Az első negyedóra végén Zsótér a bal oldalról centerezett, és jó ütemben érkező Szalai az ötösön belülről a kapuba passzolt (1-0).

A huszonnyolcadik percben Jakab a tizenhatoson belül látványosnak induló ollózással akarta kapura küldeni a labdát, de Németh Ádám fejét találta telibe. A dunaújvárosi játékos sárga lapot kapott, a vendégek labdarúgóját mentővel kórházba szállították. A szünetben a hazaiak szakmai igazgatója négy helyen is változtatott a kezdő csapaton. Ebben a játékrészben bátrabb futballt mutattak be a vendégek, aminek meg is lett az eredménye. A hatvanötödik percben Sárközi kezezése miatt tizennyolc méterről szabadrúgást ítélt a játékvezető, amit Kiss László a tétovázó dunaújvárosi védők között a kapuba lőtt (1-1). A hajrában még egy kapufát is fejeltek a vendégek, amire Peric kihagyott helyzete volt a válasz.

Dobos Barna: – A mély talajú pályán nem alakult ki az a játék, amit szerettünk volna. A végig küzdelmes találkozón igazságos döntetlen született.

A forduló másik mérkőzésén Mezőkövesd – MTK 2-5 (1-2)

Góllövő: Kálnoki Kis (öngól), Menougong, illetve Vass, Csiki, Thiam, Fernandez, Hrepka.

A „C" csoport állása két fordulót követően:

1. Dunaújváros PASE 4 p., 2. MTK 3 p. (7-5), 3. Mezőkövesd 3 p. (7-6), 4. Balmazújváros 1 p..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!