Sport

2015.04.13. 17:38

A dunaújvárosi lövészek szinte minden hétvégén versenyeznek

Dunaújváros - Ahogy megérkezett a tavasz, azonnal megszólaltak a dunaújvárosi lőtéren a fegyverek. De a gyakorláson kívül a lövészek szinte minden hétvégén versenyeznek is.

Jankó Árpád

Az év első versenyén, március 14-én a BLSE Steel Challange viadalon indultak a hazai három pályán. Kis és nagy kaliberű pisztollyal, sörétes manuál és sörétes automata fegyverekkel lőttek. A legjobban Uhrik Ákos szerepelt, második lett. Kis kaliberben az első négy között három dunaújvárosi végzett. Gazda Gábor második helyet szerzett, harmadik lett Gerháth Zoltán, negyedik pedig Méninger János. Az amatőrök között a tizenöt éves Szabó Zétény kilencedik helye is figyelemre méltó.

Id. Fábián Péter a szituációs lövészetben gyorsan, bármilyen pózban megkeresi a célt, és lő
Fotó: Zsedrovits Enikő

Április 4-én szintén szituációs versenyt rendeztek (A megértés kedvéért: nem állva lőnek, hanem meg kell támadni mozgással a papír és fém célt.) A dunaújvárosi lőtéren hat szituációs pályán lőttek. A Gazda Gábor által oktatott csapatból Uhrik Ákos ért el negyedik helyet, Fekete Zsolt hatodik, Horváth Attila nyolcadik lett az országos I.P.S.C versenyen. Női kategóriában Kecskés Ágnes az első helyen végzett A komoly viadalon mintegy negyven lövész érkezett Dunaújvárosba. Köztük budapestiek, debreceniek, kecskemétiek, győriek is. Rendkívül pozitív visszhangot kapott a dunaújvárosi verseny, amelyen két kezdő, Bak Róbert és Bor Norbert is versenyzett. A verseny főbírója is elégedett volt a rendezéssel. A legközelebbi ilyen jellegű országos versenyt majd júniusban rendez ismét a dunaújvárosi egyesület.

Természetesen a dunaújvárosi lövészek is hivatalosak más klub országos versenyére. Az egyik legnagyobb és rendkívül jól felszerelt debreceni lőtéren Európa-bajnokságot rendeztek szintén szituációs kategóriában. A nagyszabású kontinensbajnokságon közel száz fegyverforgató indult. Jöttek Szlovákiából, Csehországból, finnek, hollandok, angolok is. A magyar egyesületek közül többek között budapesti, kecskeméti debreceni lövész versenyzett.

Az Európa-bajnokságon voltak mozgó célok is, tizennyolc pályát kellett teljesíteni a kilences kaliberű pisztollyal. Ha ebből egy kimarad, akkor a versenyzőt kizárják a versenyből. A debreceni lövészversenyen két dunaújvárosi szerzett első osztályú minősítést, ami a negyven százalékos teljesítés után kapható meg. Uhrik Ákos és Fekete Zsolt szerezte meg ezt a minősítést, amelyet természetesen minden évben meg kell védeni. Négy dunaújvárosi lövész pedig a másodosztályú minősítést kapta meg. Ők: Gálné Kecskés Ágnes, Bor Norbert, Bak Róbert és Méninger János. Ági egy harmadik helyet is szerzett (senior standard) De még nincs vége az összefoglalónak. Az elmúlt hétvégén Székesfehérváron, az Alba Volán minősítő viadalon is szép babérok teremtek a dunaújvárosiaknak. A fiatalok közül Hepp Gergő, Járai Balázs, Hingyi Benjámin és Kiss András szerepelt. A felnőtteknél pedig Szász Dezső indult. Egyszerűen fantasztikus, amit Hepp Gergő ismét produkált. A légpuska húsz lövéses versenyen toronymagasan, százhatvan körrel nyert. Második lett Járai Balázs (135 kör), negyedik Kiss András, ötödik Hingyi Benjámin. A felnőtteknél sportpisztolyban húsz lövés Szász Dezső első helyet (184 kör), központi gyújtású pisztoly kategóriában pedig a negyedik helyet szerezte meg.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!