Sport

2016.06.12. 17:10

Az olimpia a tét - Hajdu Jonatánnak szétlövésben kell kiharcolnia Riót

Szeged - Három ötkarikás számban rendeztek döntőket szombaton a Maty-éri 2. olimpiai válogató versenyen, amelyen ismét nyert K-2 1000 méteren Hufnágel Tibor és Dombvári Bence párosa, második egyes győzelmét zsebelte be K-1 200 méteren Horváth Bence, és Kozák Danuta párjaként megváltotta riói repülőjegyét Szabó Gabriella is.

Dunaújvárosi Hírlap Sport

Sikerült a triplázás Dombvári Bence számára, a csütörtöki négyes, valamint a pénteki ezer egyes megnyerése után szombaton Hufnágel Tiborral K-2 1000 méteren is diadalmaskodni tudott. Meggyőzően, ám nem brutális fölénnyel, és erről Tóth Dávid és Kulifai Tamás gondoskodott, akik az utolsó 150 méteren ráijesztettek a BHSE-s egységre.

- Megfeszültünk és örömmel láttam, hogy Bencéék is megfeszültek a végén - mondta Tóth Dávid. - Kilencszáz méternél még rá is kiabált Hufira.

Azt nem értettem, hogy mit mond, de pár szó elhagyta a száját, és ez erőt adott nekem a végére.

Nem mondom, hogy jó szájízzel szálltunk ki a hajóból, de rosszal sem, mert megtettünk mindent és azért közel voltunk hozzájuk - árulta el Tóth Dávid, aki még bízik benne, hogy négyesben lesz új válogató, no és arra is kíváncsi, engedélyezi-e a triplázást Dombvári Bence számára a szakvezetés.

Hajdu Jonatánnak hétfőn két riválisát kell megelőznia ahhoz, hogy ott legyen a riói olimpián (Fotó: archív)

Szeretném a három számot az olimpián, de nem én döntök róla. És az Európa-bajnokságon sem lehet lemodellezni, mert ott az időrend miatt csak párosban és négyesben tudok rajthoz állni.

A döntőről annyit, hogy az elején megleptek minket Gacsal Ákosék, kellett kapaszkodnunk rendesen. Az ő részükről ez öngyilkos taktika volt, minket meg kifárasztott a végére, szóval nem ez volt a tökéletes pálya - mondta Dombvári Bence.

Női K-2 500 méteren új kihívókkal, a dunaújvárosi nevelésű Kárász Anna és Csipes Tamara párosával kellett szembenéznie a világbajnoki címvédő Szabó Gabriellának és Kozák Danutának. Az előre jósolt nagy ütközet azonban elmaradt a két egység között, Szabóék tökéletesen rajtoltak, s több mint egy hajónyi előnnyel érkeztek a célba, azaz a K-1 500 méteren már kvalifikációt szerző Kozák Danuta után párja is az olimpián érezheti magát.

A Dunaferr Sportegyesület kenusának, Hajdu Jonatánnak az olimpiai részvétele ma délelőtt dől el, amikor szétlövésben Nagy Péterrel és Lantos Ádámmal csap össze. A győztes utazik Rióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!