Sport

2015.07.23. 18:32

Az ifi és U23-as vb-n két Dunaferr kenus evez

Július 23-án az első előfutamokkal elkezdődött a portugáliai ifi és U23-as kajak-kenu világbajnokság. Július 24-én mindkét dunaújvárosi kenus rajthoz áll.

Gallai Péter

Az utánpótlás seregszemlén a felnőtt világbajnoki részvételt is kiharcoló Hajdu Jonatán szerepel U23-as korosztályban, kenu egyes kétszáz méteren, míg az ifik között a kenu négyes ötszáz méteres egységébe verekedte be magát a hazai válogatók után a Dunaferr SE másik tehetsége, Némedi Konrád.

A lebonyolítás alapján pénteken délelőtt Némediék szerepelnek, míg délután Hajdu mutatkozik be a világbajnokságon. Jonatán olyan magabiztos fölénnyel nyerte meg a felnőtt válogatót is ezen a távon , hogy komoly esélyekkel pályázhat a döntőre és ott egy kiváló szereplésre.

- Szakmai döntés, hogy Hajdu Jonatánnak minél több versenytapasztalatot kell szereznie. Az U23-as mezőnyben három-négy olyan kenus is lesz, aki ott lehet majd a milánói világbajnokság döntőjében, így kifejezetten jó, hogy összemérheti magát velük - mondta Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző.

Némedi Konrád az egyik dunaújvárosi induló a vb-n Fotó: Zs. E.

- Egyébként mindenki megérkezett a világbajnokságra, a busztranszferrel volt egy kis fennakadás, de megoldódott a helyzet. A versenyzők már letudták az első edzést is, túl vannak a hajóhitelesítésen és a megnyitón. Szerencsére senki sem sérült, mindenki egészséges, vidám és már nagyon várja a versenyeket. Hogy mi várható a csapatainktól? Nem szeretek konkrét elvárásokat megfogalmazni, én nagyon bízom benne, hogy mindenki felnőtt a feladathoz, és képes lesz kihozni magából a maximumot. Egy elvárásom azonban van, az elmúlt évekhez hasonlóan szeretném, ha a csapat az éremtáblázat élén zárna - tettette hozzá Hüttner Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!