Sport

2016.08.12. 19:20

V. Kohász Kupa - Izgalmas csaták, kemény küzdelmek után ma döntő

Dunaújváros – A tegnap kezdődött V. Kohász Kupa a házigazdákkal együtt hat női kézilabda együttes tornáját jelenti. A Békéscsaba és a Debrecen mellett három külföldi csapat, a német TuS Metzingen, a dán Viborg és a horvát Podravka, azaz jó nevű európai együttesek fogadták el a Dunaújvárosi Kohász meghívását a pénteki és a szombati tornára.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász első találkozója után közös nyilatkozatot tett a dán Viborg együttesének elnöke, Henrik Dohl és a Kohász ügyvezető elnöke Szemenyei István, valamint Radulovics Bojana szakmai igazgató. Ezt a megállapodást rövidesen írásos dokumentum is tartalmazni fogja. A Viborg elnöke szólt arról, hogy a magyar játékosok nagyon képzettek, a magyar bajnokság igen erős, tehát a Viborg számára ez a kapcsolat mindenképpen gyümölcsöző lesz. A dán és a magyar klub kölcsönösen küld majd fiatal játékosokat a másik csapathoz, ami a tehetségek pályafutása szempontjából is fontos, izgalmas esemény lesz.

Radulovics Bojana szakmai igazgató és a Viborg elnöke, Henrik Dohl kézfogása – megegyeztek
Fotó: Ady Géza

Minden csapatnál közös, hogy hazájuk bajnokságának őszi fordulójára készülnek, és ilyen stádiumban minden torna, téttel bíró mérkőzéssorozat csak segíti a csapatok összekovácsolását, építést.

Tegnap a Debrecen-TuS Metzingen (22-24), a Dunaújvárosi Kohász- Viborg HK 22-17, a TuS Metzingen-Podravka RK 29-27, Viborg-Békéscsaba 29-17, Podravka RK-Debrecen és este a Békéscsaba ENKSE-Dunaújvárosi Kohász párosításban zajlottak az események.

Kemény, gyors játékot láthattunk. A németek stílusát már az EHF Kupa döntőjében megismertük. Konkoly Csaba edzőnél nincs labda pattintgatás, hanem szédületes sebesség, hatalmas ütközések. Az igazsághoz tartozik az is, hogy a debreceni együttes felvette a kesztyűt, igyekezett agresszíven védekezni, nem adta meg könnyen magát. A látottak alapján elmondható, hogy a debreceni együttessel számolni kell a következő bajnokságban.

A második mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász ütközött meg a Viborg dán csapattal. A dunaújvárosi együttes 22-17-re győzte le a dán gárdát. A D. Kohász a következő összeállításban állt fel: Csapó _ Azari 1, Karnik 2, Cifra 2, Kudor 2, Micijevic 4, Vincze 3. A cserejátékosok: Takács D. 1, Szalai, Klujber 1, Hornyák 3, Molnár 1, Termány 2. A Viborg: Brun _ Böhme, L. U. Jensen 1, Bodholt Nielse 3, Grabouyon 2, Haugstedt Ann, Grethe Nörgaard 6. Csere: Mie Sörensen (kapus), Lundreen, Hangsted M., Stargaard S. Paulsen 4, Strömberg, K Nergaard 1.

Több Csapó Kyra által bemutatott bravúr vezette be a mérkőzést, de nem tudott a Kohász elszakadni a gyorsan keményen kézilabdázó dánoktól. A félidő végén csak 10-9 volt az eredmény a hazaiak javára.

 

A második félidőben megváltozott a Kohász felállása, több cserejátékost is beküldött Zdravko Zovko vezetőedző. Csapó - Klujber, Micijevic, Molnár, Karnik, Takács D., Kudor. Egyre nagyobb lett a gólkülönbség a Kohász javára. Már hét góllal is vezetett a hazai együttes (18-11). Ezt a komoly vezetést csak két góllal tudta a Viborg csökkenteni, így a végeredmény 22-17 lett a Dunaújvárosi Kohász javára.

A tegnapi programhoz tartozott még a Metzingen-Podravka összecsapás, amely komoly izgalmak között végül a németek győzelmével, 29-27-re végződött. A Viborg ezután a Békéscsaba együttesével mérkőzött meg. Skaliczki László új csapata a Békéscsaba ENKSE nyolcnapos mátraházi edzőtáborozás után érkezett a Kohász Kupára. Küzdött derekasan, de a játék még hiányzott a produkcióból. Az első félidőben csak hét gólt tudott dobni a Csaba (14-7). A helyzet a második félidőben sem változott. Látszott a dánok mozdulatain, hogy élvezik a játékot, s minden gólt, szép megoldást megünnepeltek a parkettán. Végül 29-17-re nyert a Viborg a Békéscsaba ellen. A pénteki versenynapot a Podravka-Debrecen és a Békéscsaba D. Kohász mérkőzés zárta. A Debrecen 24-19-re nyert. A záró mérkőzésen ha nyer a Kohász a Békéscsaba ellen, vagy döntetlent játszik, akkor a döntőben küzdhet a kupáért. Ez volt a tét. Az esti meccsre legalább négyszáz néző volt kíváncsi. A Kohász csapata: Csapó - Azari 1, Karnik , Cifra 1, Kudor 9, Micijevic 2, Vincze 1. Cserék: Pálinkás (kapus), Takács D., Grosch, Hornyák 1, Molnár 3, Termány. A Kohász nagyon szoros mérkőzést játszott a csabai gárdával. Sok ziccert kihagytak a hazaiak, és életlenül kézilabdáztak. Végül Kudor Kitti jóváltából 18-17-re legyőzte a Kohász a Csabát. Ez azt jelenti, hogy ma a hazai gárda 14 órakor döntőt játszik a kupáért a Metzingen együttesével.

Vasárnapi torna

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I B-s felkészülési tornája augusztus 14-én kezdődik a Dunaújváros Sportcsarnokban, A részt vevő csapatok: Szekszárd, Haladás VSE, Rinyamenti KC, Dunaújvárosi Kohász. A mérkőzések kétszer harminc percig tartanak. Félidőnként, csapatonként egy-egy időkérés lehetséges. A torna tíz órakor kezdődik, az eredményhirdetés pedig 16.30 órakor lesz.

Címkék#DKKA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!