Sport

2016.03.22. 20:23

Arany Üst: szerdától péntekig ismét Dunaújvárosban úsznak a jövő reménységei

Dunaújváros - Immár harminchetedik alkalommal rendezik a Fabó Éva Sportuszodában az Arany Üst korosztályos úszóversenyt.

Gallai Péter

A Dunaferr SE, illetve az úszó szakosztálya méltán lehet büszke erre a nagy múltú, Európában is egyedülálló seregszemlére, amelyen szinte kivétel nélkül megfordultak későbbi olimpia-, világ- és Európa-bajnok úszóink. Nem véletlenül jegyzi meg lapunknak minden évben Kiss László szövetségi kapitány, ha nincs más halaszthatatlan elfoglaltsága, akkor itt a helye Dunaújvárosban. Ami bizonyos: dr. Hargitay András ifjúsági kapitány érkezik.

- Idén is hatalmas indulói létszámmal büszkélkedhetünk, az előzetes nevezések alapján négyszáznál is több fiatalra számítunk. Magyarországról negyvenegy klub nevezett, míg külföldről, Szerbiából a vajdasági Nagybecskerek, míg Szlovákiából a Nagyszombat és a Kassa úszói. Olyan kellemes gondunk van, hogy lehet, a délutáni döntőket később kell kezdeni, mert az előfutamok összeérnek a finálék eredetileg tervezett rajtjával - kezdte Bene Vera, az úszószakosztály vezetője, aki kollégáival ismét sokat dolgozott azon, hogy minden tökéletesen sikerüljön. Persze a rutin sokat segít nekik, de mindig van új feladat, amit meg kell oldani. Jelesül most azt, hogy beszerezzenek a versenyre egy kijelzőt, mert éppen egyik sem működik az uszodában.

Mint Bene Vera hozzátette, első alkalommal ezúttal igazolt hiányzója lesz a versenynek a magyar utánpótlás válogatott, edzőtábor miatt. S ezért nem tudták elhívni a felnőtt válogatott klasszisait sem vendégként, ugyanis már javában zajlik az olimpiai felkészülés. Egyébként életkora alapján még úszna a versenyen Késely Ajna, de mivel megúszta a riói időt, így ő is a nagyokkal dolgozik.

Azért a válogatottak nélkül is komoly és nagy csatákra lehet majd készülni, a helyezések, érmek elosztásába természetesen a népes kerettel induló házigazda klub is szeretne beleszólni, Kovács József és Szabó Gergő edző tanítványai révén. A szakosztályvezető szerint leginkább Fekete Dórától, Selmeci Leventétől és a Weiter Dávidtól remélik a dobogós helyek elérését, de persze nincs kizárva, hogy a többiek közül is kirukkolhat valaki bravúros egy szerepléssel.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!