Sport

2017.04.21. 18:25

Szombaton lezárnák a harmadik helyért folytatott csatát a vízilabdás lányok

A női vízilabda-bajnokság harmadik helyéért vívott párharc második összecsapását szombaton 17 órától játssza a Szeged otthonában a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics együttese. Mivel az elsőt a vendégek nyerték, ezért egy lépésre vannak a bronzéremtől.

Gallai Péter

Mihók Attila együttese a frissen szerzett LEN Kupa bronzéremmel és az ezzel járó sikerélménnyel a tarsolyában utazhat Szegedre. A DUE-Maarsk a párharc első győztes meccse után - amelyet 15-8-ra nyertek meg - szerepelt a nemzetközi kupasorozat négyes fináléjában. Ott, az Újpest elleni elődöntőben szenvedett sérülést Ziegler Dia, aki egy ütést követően vérző orral hagyta el a medencét. A sérült testrészt még ott helyretették, a porc mozdult el, s másnap már speciális maszkban vállalta a játékot a harmadik helyért.

Ziegler Diána sérülése után is azon volt, hogy ha kell, maszkban segíti csapatát
Fotó: ZS. E.

- Őszinte leszek, akkora volt az adrenalinszint bennem, nem is nagyon éreztem fájdalmat, még akkor sem, amikor visszarakták, s először észre sem vettem, hogy vérzem. Miután a kórházban kiderült, hogy nincsen törés, ezért a bronzmeccsen már védőmaszkban a csapat rendelkezésére álltam. Nem akartam kimaradni a bronzmeccsből, amelyen szorosabb találkozóra számítottunk. Nagyon örülök neki, hogy a csapat első nemzetközi kupaidényét éremmel zártuk - mondta.

A dunaújvárosiak játékosa arról beszélt, hogy a Magyar Kupa és a LEN Kupa harmadik hely után a bajnoki bronzérem zárhatja a kollekciót. Ami újabb gyógyírt jelentene sérülésére, amire, mivel belül nyílt seb keletkezett, ezért a fertőzés elkerülése érdekében antibiotikumot kell szednie. Az edzéseken teljes értékű munkát tud végezni, de a sérült testrész még érzékeny.

- Annak ellenére, hogy magabiztosan nyertük meg az első összecsapást, nem írnám le a Szegedet, nehéz mérkőzésre számítok idegenben. Nekik ez lesz az utolsó esélyük. Ám még így is egyértelműen a győzelem a célunk, elég fárasztó szezonon vagyunk túl, nem szeretnénk túlórázni. Bízom benne, hogy teljes értékű tagja lehetek a csapatnak, különösen, hogy Vályi Fanni ugye ujjtörést szenvedett a LEN bronzmérkőzésen. Elvileg kap egy rögzítőt kap, amiben szerepelhet, ám az, hogy miként tudja megfogni vele a labdát, csak a pénteki edzésen dől el - tette hozzá Dia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!