Sport

2017.06.13. 18:45

Ma már a nyolc közé jutás a tét - A mieink ellenfele az egyik legjobb harmadik lesz

BRNÓ Három győzelemmel zárta a csoportkört a magyar válogatott a Minifutball Európa-bajnokságon, így optimistán várhatja a mai nyolcaddöntőt.

Gróf András

A pénteki remek hangulatú fantasztikus megnyitóünnepség után a Csehország - Magyarország összecsapással kezdődött a kontinensviadal. A kétezerötszáz szurkoló előtt megrendezett találkozót a vendéglátók kezdték jobban, ám a magyar együttes idővel egyre jobban magára talált. A gól nélküli első félidőt követően Cseszneki Richárd a huszonkilencedik percben kontratámadás végén megszerezte a győztes gólt.

A vasárnapi második fordulóban a mieink magabiztos játékkal, 6-0-ra verték Izrael legjobbjait. A magyar gólokat a következő játékosok szerezték: Bozsoki Imre (10. p.), Fekete Róbert (17. p), Somogyi Szabolcs (21. p.), Varga Csaba (33. p.), Béres Ferenc (35. p.), Ponczok Csaba (39. p.).

Hétfőn a Lettország elleni mérkőzés következett. A cserék közül ezúttal hiányzott Horváth Zsolt, aki két sárga lapja miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést. Gólnélküli első félidőt követően Sós Márkó szabadrúgásgóljával (25. p.), és Lak Imre találatával (37. p.) sikerült kétgólos előnyt szerezni, ami után a lettek csak szépíteni tudtak.

A magyar válogatott százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportkört Fotó: Minifutball Szövetség

A meccs után az újvárosi Fekete Róbert értékelte.

- Nyertünk, megszereztük a három pontot, de nem vagyok teljes mértékben elégedett, mert nagyon kapkodva, idegesen játszottunk. Ezen a mérkőzésen türelmetlenül játszottunk és az első két meccsen nem ezt az arcát mutatta a csapat. Természetesen örülünk a csoportelsőségnek, de úgy gondolom, az egyenes kieséses rendszerben ennél több kell.

A magyar válogatott keret: Sikur Lajos, Tajti Bence (kapusok), Fekete Róbert, Gál András, Sós Márkó, Somogyi Szabolcs, Bozsoki Imre, Horváth Zsolt, Szabó Zsolt, Lak Imre, Cseszneki Richárd, Bánfalvi Balázs, Varga Csaba, Béres Ferenc, Ponczok Csaba (mezőnyjátékosok). Szövetségi kapitány: Nagy Lajos.

A huszonnégy csapatos Eb-n a hat csoport első két helyezettje mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!