Sport

2015.04.21. 18:39

Magabiztos győzelemmel zárt a magyar női vízilabda-válogatott

Nizza – Kedd este lejátszotta utolsó, már tét nélküli Világliga selejtezőjét a magyar női vízilabda-válogatott.

Gallai Péter

A négyes csoportban eddig nulla ponttal álló franciák ellen az Újpest legjobbjait nélkülöző, hét Dunaújvárosi Főiskola VE játékost utazó keretében tudható magyar gárda idegenben is esélyes volt. Mivel Kisteleki Dóra térde még nem százszázalékos, ezért végül játékát nem kockáztatta a szakvezetés, helyette a Dunaújvárosi Főiskola 15 és fél esztendős tehetsége, Vályi Vanda kapott lehetőséget, klubtársai, Kasó, Menczinger, Gurisatti, Szilágyi, Horváth és Garda mellett.

Két újvárosi válogatott, Horváth Brigitta (b) és Szilágyi Dorottya. Fotó: MVLSZ/Dobos Sándor

Merész András szövetségi kapitány tanítványai a találkozó végeredményétől függetlenül a harmadik helyen zártak, aki azt mondta a meccs előtt: – Árgus szemekkel lesem majd a játékosokat. Más szemszögből természetesen: másként azokat, akik biztos tagjai a tizennyolcas nyári keretnek, másként azokat, akiknek egyáltalán nem biztos a helyük, és megint másként azokat a fiatal játékosokat, akik még csupán szokják a légkört.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!