Sport

2017.07.16. 19:50

Magabiztos, önbizalomnövelő győzelemmel rajtoltak a lányok

BUDAPEST - Vasárnap elkezdődött a női vízilabdatorna is a vizes világbajnokságon. A magyar csapat este Japán ellen kezdte meg szereplését.

Gallai Péter

A tudósító is várakozással vegyes izgalommal várta pólós hölgyeink bemutatkozását, no meg azt, mégis milyen hangulat uralkodik a mi világbajnokságunkon. Nos, előbbi sikerében csak bíztunk, utóbbi pedig már a meccs előtt nem volt kérdés, hiszen csaknem nyolcezer néző várta Bíró Attila csapatának bemutatkozását. Közte volt nem egy ismerős arc Dunaújvárosból, így összefutottunk a Gurisatti család aprajával (akiket Gréta korábbi osztálytársai is elkísértek, illetve egyik ifjú, de legnagyobb ifjú rajongója is eljött, Szonja) és nagyjával a meccs előtt. Természetes volt, hogy Grétát élőben nézik meg, egyébként rajta kívül Kasó Orsolya és Szilágyi Dorottya képviseli még Dunaújvárost.

 

- Én reggel horgásztam egy jót, fogtam egy csomó halat felvezetésként - mondta nevetve Gurisatti Gyula, aki elárula, a Himnusz után ismét beüvölti majd a "Magyar vagyok, győzni jöttem!" kiáltást, amit minden meccsen megtesz.

Gréta nagyszülei - akik bizony örömükben sírtak, amikor megtudták, hogy az unoka, akit egyébként a csapatba vártak, hivatalosan is ott lesz - nélkül nincsen meccs Dunaújvárosban, s természetesen a világbajnokságon sem. A nagypapa mint egy élő lexikon, mindent tud az ifjú tehetségről, szerinte nem lehet kérdés, ki nyeri meg a világbajnokságot, a japánok ellen pedig sima győzelmet várt. A nagymama hozzátette, gyönyörű lett a Margitsziget, a hangulat, a körítés pedig már most felemelő érzéssel tölti el az embert.

S ez az érzés csak fokozódott, amikor elképesztő hangorkán közepette bevonultak a lányok. A közönség egyébként már az előző meccsek szüneteiben is hangolt, így sokan láthatták, hogy csoportellenfeleink meccsén a hollandok tizenöt gólos különbséggel lemosták a franciákat.

 

Valami hasonlóban bíztunk mi is, annak ellenére, hogy a japánok egyre jobban törnek előre és stílusuk sem fekszik mindenkinek.

Magyarország - Japán 20-11 (4-1, 8-3, 5-2, 3-5)

Magyarország: Gangl - Czigány 1, Tóth 4, Keszthelyi 4, Bujka 5, Szilágyi 2, Csabai. Csere: Kasó (kapus), Gurisatti 2, Szücs, Takács, Illés, Antal 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

Gól emberelőnyből: 1/1, illetve 6/3.

Az első negyedben lerohanta a japánokat a hazai alakulat, Bujka tarthatatlan volt, és Szilágyi is olyan egyszerűséggel ragasztott két bombát a kapuba, mintha edzésen lett volna. A második negyedben is mi domináltunk, megállás nélkül szereztük az újabb találatokat, a félidőre az is bőven megnyugodhatott, aki esetleg aggódós, mert az ázsiaiak ezen az estén csak statisztálni tudtak a magyar nyitóelőadáshoz. Mivel a közönségnek nem kellett a körmét lerágnia, így jött a mexikói hullámzás, a lelátók egymásnak felelgetése, na meg a csókkamera adta népszerűség az óriás kivetítőkön.

A folytatásban, kedden 20.10 órától Franciaország következik, az is sima meccs kell legyen, így lehet szokni a hangulatot, és felépíteni magunkat, hiszen a vb igazából a hollandok ellen kezdődik számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!