Sport

2015.09.17. 17:18

Magasabb szinten helytállni - A dunaföldvári férfi kézilabdázók ismét az NBII-ben szerepelhetnek

Dunaföldvár - Több megyei bajnoki cím után szombaton ismét az NBII-ben kezdi a 2015/16-os szezont a Holler UFC férfi kézilabda együttese. A városi szakosztály azért olvadt be a klubba, mert együtt sikeresebb lehet az új városi sportcsarnokra beadott pályázatuk.

Gallai Péter

Az elmúlt szezonban veretlenül, tizennyolc győzelemmel toronymagasan nyerte meg a Bács-Kiskun megyei bajnokságot a Holler UFC. A szakosztály ezúttal élni is tud az ezzel járó, felsőbb osztályba lépés lehetőségével. A bajnoki rajton a fiúk szombaton 18 órakor a Baját fogadják a simontornyai sportcsarnokban.

A részletekről Orova Tamás edző beszélt lapunknak.

- A legfontosabb az, most éreztük úgy, hogy a csapat készen áll a magasabb osztályra, s bízom benne, az NBII nagyobb motivációt jelent az utánpótlás korú játékosoknak is, azaz van cél amiért edzeni és játszani kell. Heti három tréninggel készülünk és mindenki becsületére legyen mondva, hogy munka, család mellett a meccsekre, még az idegenbeliekre is eddig el tudtak járni. Kezdésként célunk a bentmaradás, ez kihívás a fiúknak és nekem is, különben nem is vállaltam volna. A megyéhez képest nagyon nagy szintkülönbséget jelent az NBII, a régi motorosok közül már csak páran maradtak, akik vállalják kezdte az edző, aki hozzátette, szezonbeli hazai mérkőzéseiket egy másik albérletben, Dunavecse helyett Simontornyán játsszák, mivel Dunaföldváron nincsen méretes, fedett kézilabda pálya. A fúziót is pont azért vállalták a település legnagyobb utánpótlás labdarúgó klubjával a női kézilabdázók mellett, mert közösen nagyobb esélyt látnak egy sportcsarnok felépítésére TAO-s forrásból, ami évtizedes probléma. Amennyiben megvalósul, akkor lehet távlati célokról beszélni.

Orova Tamás edző kezdésként azt a célt tűzte ki, hogy bentmaradó helyen végezzen együttese Fotó: Zsedrovits Enikő

- Azért döntöttünk Simontornya mellett, mert kiestek az NBII-ből, viszont négy-öt kézilabdázójuk kettős játékengedéllyel a mi színeinkben is pályára lép. A másik pedig, hogy itt van nézőtér, emellett hagyománya a sportágnak. Távolságban jóformán egyforma a két település.

Orova Tamás korábban többször volt edzője az együttesnek, ha kellett még játszott is, de most már csak trénerként segít. Igaz, Orova lesz a pályán, egyből kettő is, ugyanis két fia szintén itt kézilabdázik.

- Nem különös számomra a helyzet, az utóbbi években megszoktam. S ha már az utánpótlás szóba került, junior gárdát is indítanunk kell, viszont nagy lesz az átfedés a két keret között a fiatalok javára. Büszkék vagyunk rá, hogy mindenki saját nevelés. Mivel olyan sokan nem vagyunk, ez kicsit kényszer, de jó, hogy vannak olyanok, akik megállják a helyüket az idősebbek között is. A rutinszerzés miatt a juniorokat beneveztük a Tolna megyei felnőtt és utánpótlás bajnokságba is, ahol a kevés csapat miatt tornarendszerben játszanak, így belefér időben.

A dunaföldváriak a dél-nyugati csoportba kaptak besorolást, ahol komoly ellenfelek és nagy távolságok várnak rájuk, Nagykanizsától Siklósig, s itt szerepel a tavalyi bajnok Kalocsa is, Kolics János irányításával, akit sem Dunaföldváron, sem Dunaújvárosban és a környéken nagyon nem kell bemutatni.

A Holler UFC további őszi simontornyai meccsei. 3. forduló: 10.03. szombat Holler UFC Nemzeti Kézilabda Akadémia 18 óra. 5. forduló: 10.17. szombat Holler UFC PVSE II. 18 óra (junior 16). 7. forduló: 10.31. szombat Holler UFC Mecseknádasd 18 óra (junior 16). 9. forduló: 11.21. szombat Holler UFC Rinyamenti KC 18 óra (junior 16). 10. forduló: 11.28. szombat Holler UFC Hőgyész 18 óra (junior 16).

A városi klubot amely 2006-ban ünnepelte fennállásának ötvenedik esztendejét sok szál kötötte Dunaújvároshoz, Kolics Jánossal a kilencvenes évek elején köszönt be az aranykorszak , hiszen az NBI/B-ben ezütérmet szerzett a csapat, a Magyar Kupában pedig a nyolcaddöntőig meneteltek. 1997-ben megszűnt a másodosztályú együttes, de utána sem maradt kézilabda nélkül Dunaföldvár. A csapat pár NBII-es kitérő után rendre a megyei bajnokságokban szerepelt és zsinórban szállította az aranyérmeket, volt, hogy a Fejér és Tolna megyeit is megnyerték. 2007 óta pedig Bács-Kiskunban szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!