Sport

2016.08.07. 20:05

Magasra tették a lécet - Jurinka Zoltán háromszoros bajnok, emellett tiszteletdíjas is lett

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnél nem csak a DLSZ életében megkerülhetetlen vezetők, hanem a játékosok nélkül sem tudna működni ez a szervezet.

Dunaújvárosi Hírlap

Utóbbiak közé tartozik Jurinka Zoltán. A hálóőr több bajnokságban is eredményesen szerepelt a 2015-2016-os évadban. Emellett a szezon végén átvehette a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség tiszteletdíját, amelyet minden évben a szervezethez beérkezett javaslatok alapján osztanak ki a.

- Nem is olyan régen vehette át az elismerést. Miként értékeli, mit jelent ez a díj?

- Teljesen váratlan volt ez az egész, meglepődtem. Ugyanakkor roppant büszkeség az, hogy ilyen sikereket értem el, azokkal, akikkel bizalmat szavaztak nekem ebben a szezonban.

A DLSZ évzáróján Jurinka Zoltán (b) Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármesterrel Fotó: DLSZ

- Ha már a sikereket említette, hogyan szerepelt csapataival azokban a bajnokságokban, amelyeken elindultak?

- A DLSZ szervezésében több pontvadászatban is indultunk. A 2015/16-os szezonban a Campus másodosztályban, a Decathlon Senior Osztályban, azaz a 35 év felettiek bajnokságában, valamint az Old Boysban a 41 év felettiek közt. Szerencsére, mindhárom ligában sikerült az első helyen végeznünk.

- Ahogy sorolja a korosztályokat, az kiderül, hogy nem éppen aktív sportolói korban van. Mennyire tartja fontosnak, hogy az aktív sportpályafutás lezárását is követően mozogjon, példát mutatva ezzel a fiatalabbaknak, vagy akár a kortársaknak?

- Munka mellett azt a kevés szabadidőmet próbálom azért kellemesen úgy eltölteni, azokkal az emberekkel, akik számomra fontosak. Emellett fontosnak gondolom azt, ha az ember lezárja az aktív, profi pályafutást, akkor is mozogjon, sportoljon, hiszen jótékony hatása van a szervezetre.

- Térjünk vissza a csapatokra, amelyekkel elindult a 2016-os szezonban! Mit kell tudni róluk?

- Két bajnokságban is, a Decathlon Senior illetve a Campus II. osztályokban is szinte ugyanazokkal a srácokkal játszom együtt, már csak a korom, a korunk miatt is. A kérdésre válaszolva, inkább baráti kollektívaként írnám le a csapatot, mert a szabadidőnkben is együtt vagyunk.

- Mik ennek a baráti kollektívának a céljai a következő szezonra?

- Amíg igazából érzem, hogy bármelyik csapatnak a hasznára leszek, vagy hasznára lehetek, addig számíthatnak rám mindenképpen. Tény, hogy elég magasra tettük a lécet a saját teljesítményünkkel, mivel ugye három bajnokságot is nyertünk, de nyilván szeretném, szeretnénk megismételni ezeket az eredményeket, még ha ez nagyon nehéz lesz a 2016/2017-es kiírásban.

- Ebben elviekben partner a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, hiszen a bajnokságokat, illetve a különböző tornákat továbbra is megrendezik majd. Miként értékeli a szervezet munkáját, mit gondol róluk?

- Szerintem nagyon fontos az ő munkájuk a városi, városkörnyéki labdarúgásban, hiszen nagy bázist mozgatnak meg. Nemtől, korosztálytól függetlenül. Emellett a különböző tornák szervezésekor figyelnek a jótékonyságra is, elég csak említenem Szatmári Ádám példáját, vagy akár a Carissa kupát, amely most már az ország egyik, ha nem a legnagyobb teremtornája. Szerintem nagyon fontos, hogy egy szervezet munkája túlmutasson annak tevékenységi körén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!