Sport

2017.04.14. 19:08

Május elsején ismét remek hokiünnepet rendeznek Dunaújvárosban

Dunaújváros - Negyedszer méri össze erejét május 1-jén a magyar és a székely jégkorong-válogatott. A mérkőzést a Dunaújvárosi Jégcsarnokban rendezik meg.

Agárdy Csaba

A magyar válogatott edzője Kercsó Árpád, aki ennek a mérkőzésnek több szempontból is érdekeltje. Erdélyi magyar, székely ember, aki nagyon sokat tett a kinti jégkorongért és a magyarért is. Érzelmileg mind a két oldalhoz tiszta szívéből tartozik. Arra a kérdésünkre, hogy miért pont a magyar válogatott edzője lett, a mesteredző úgy válaszolt, a legnagyobb sikereit Magyarországon, Dunaújvárosban érte el, és a magyar csapatban sok, általa felnevelt játékos szerepel majd, ezért számára nem volt kérdés, hogy ennek az együttesnek a kispadjánál szeretne állni.

- 2006-ban az első székely-magyar mérkőzés után, ami Gyergyószentmiklóson volt, azt hittem, hogy nem lesz több. Úgy gondoltam, hogy ez az első és egyben az utolsó ilyen gálameccs. Szerencsére nem így történt. Már most csillogó szemmel várom a május 1-jei mérkőzést.

A jótékonysági célú mérkőzés jegybevételével Böjte Csaba alapítványát támogatják a szervezők, a belépők elővételben a Gourmand Kávéházban, illetve korlátozott számban majd a helyszínen is vásárolhatók. Az elővételi igényeket jelezhetik az [email protected] e-mail címen. A gála 17 órakor kezdődik majd, ám már 14 órától érdemes lesz kilátogatni a helyszínre, hiszen különféle szabadtéri programok várják a nézőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!