Sport

2016.04.12. 18:25

Május hatodikán itthon?

Dunaújváros - Tigristekintettel kell játszani,... és szedd össze magad! Ilyen szlogenekkel teli szurkolói videóval tüzelik a debreceni játékosokat, akik április 13-án vendégeskednek a Dunaújvárosi Kohász csapatánál 18 órakor.

Jankó Árpád

Megkezdődik ugyanis a negyeddöntős párharc a rájátszásban. A visszavágó mérkőzést pedig április 20-án játsszák le Debrecenben. Kedvcsinálónak még az 1990-es DVSC-Radnicki győztes kupamérkőzés felvételei is szerepelnek a világhálón. Egyszóval komoly harci szellemre számíthat ma délután a Dunaújvárosi Kohász. A hajdúságiak ha formába kerülnek - igaz, főleg otthon - okozhatnak gondot az ellenfeleknek. Szeptemberben úgy nyert a DVSC, hogy néggyel még a Kohász vezetett az első félidő nagy részében. Szünet után nagyot javultak, a Kohász pedig nagyot rontott. Januárban pedig a Dunaújvárosban az első félidőben 18-14-re vezetett a Debrecen, ám a végén mégiscsak hazai győzelem született 28-24-re. (Kudor Kitti és Karnik Szabina remekül játszott.) Tehát a két csapat párharcaiban vannak olyan figyelmeztető jelek, tapasztalatok, amikre Bulathéknak ma oda kell figyelni.

Két mosolygós klubvezető. Róth Ferenc, a Metzingen és Radulovics Bojana, a DKKA vezetője

Azaz komoly ellenfél a debreceni gárda, amelyik most szeretne továbbjutni, és bekerülni az elődöntőbe. Ehhez lesz azért az EHF-döntősnek néhány szava. Bízzunk abban, hogy valamennyire kipihente magát a Kohász, és játékával lelohasztja a debreceni tűzzel-vassal hangulatot. Az edzett, talán már kipihent dunaújvárosi kézilabdázó hölgyek a bécsi egyeztetést, sorsolást is élénken figyelték. Végül kiderült, a német Metzingen, Konkoly Csaba együttesének vendégeként kezdődik majd a döntő párharca várhatóan április 30-án. A dunaújvárosi csarnokot nem engedélyezte az EHF, így várhatóan a visszavágó május 6-án lesz mégpedig Veszprémben. De a másik kiváló férficsapat, a Pick Szeged is felajánlotta csarnokát a dunaújvárosi egyesületnek. Radulovics Bojana rendkívül meghatónak tartja, hogy a magyar kézilabda-társadalom nagy része felajánlotta segítségét a Kohásznak.

- Az összefogás erőt adhat a magyar kézilabdának, és az EHF--kupagyőzelmünknek. - mondta a szakmai igazgató.

Arról már mi számolunk be, hogy a debreceni klub nem volt hajlandó abba beleegyezni, hogy a mai mérkőzést egy nappal későbbre, csütörtökre tegyék át a vasárnapi dánok elleni EHF elődöntő kupamérkőzés fáradalmai miatt. (Csak két nap maradt a Kohász csapatának a pihenésre, és ez nem tudjuk, elegendő lesz-e.) A debreceniek elutasították a Kohász kérését. (Szégyen) És holnap 18 órakor a debreceni különítmény felemelt kézzel, ahogy az lenni szokott üdvözli majd a dunaújvárosi közönséget!

Mint ismert: a Dunaújvárosi Kohász csarnoka nem felel meg az elvárásoknak, ezért nem fogadhatja hazai pályán a német TuS Metzingen együttesét a női kézilabda EHF Kupa döntőjében. Az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatát működtető részvénytársaság - a kialakult helyzetre való tekintettel - szívesen nyújt segítséget az EHF Kupa döntőjébe jutott Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapatának abban, hogy méltó körülmények között vívhassa meg a nemzetközi kupadöntő hazai mérkőzését - olvasható a klub honlapján a Kálomista Gábor vezérigazgató által aláírt közleményben, amely így folytatódik: A Veszprém felajánlja a Kohásznak a Veszprém Aréna használatát a kupadöntőre úgy, hogy a lányok dunaújvárosi szurkolói számára ötvenszázalékos kedvezményű belépést biztosítunk az Arénába. Ezzel is segíteni kívánjuk a szurkolókat, hogy az utazás ellenére minél többen élőben biztathassák kedvenc csapatukat. A lányok megérdemlik, hogy bár nem otthoni csarnokukban játszanak majd, Veszprémben otthoni hangulatban érezhessék magukat. Az MVM Veszprém - egyébként Európában is legendás szurkolótáborát - pedig arra fogjuk kérni, töltsük meg a csarnokot - úgy, mint szoktuk, és buzdítsuk a dunaújvárosi lányokat úgy, mintha saját csapatunknak szurkolnánk .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!