Sport

2016.02.09. 16:19

Már a kijutás is siker volt a futsal Európa-bajnokságra

Dunaújváros - Két vesztes csoportmérkőzés után hazatért a belgrádi Európa-bajnokságról a magyar futsalválogatott.

Gróf András

Együttesünk a nyitónapon 5-2-re kikapott Spanyolországtól, míg a második csoportmérkőzésen Ukrajna veret a mieinket 6-3-ra, így nem sikerült bejutni az egyenes kieséses szakaszba, ahová a négy csoportból a nyolc legjobb gárda került. A csapatban Klacsák Bence, Horváth Norbert és Hosszú Ádám személyében három dunaújvárosi játékoson szerepelt, míg a szakmai stábot a Dunaferr-DF-Renalpin FC vezetőedzője, Fehér Zsolt erősítette, aki a következőképpen értékelte a nemzeti csapatunk teljesítményét.

- Nem történt semmi különös, hiszen el kell ismerni, hogy a csoportunkban lévő csapatok sokkal, de sokkal előrébb járnak mint mi. A spanyolok a világranglista élén tanyázik, míg az ukránok pedig a nyolcadikok. Mi pedig a huszonkilencedikek helyet foglaltuk el ezen a listán.

Itt még az Eb-re történő kikerülést ünnepelte Klacsák Bence (b), Fehér Zsolt és Hosszú Ádám

- Ezen számok ismeretében tehát nem értékelhetjük kudarcként a szereplést...

- Reálisan kell nézni a dolgokat, és ehhez mérten kell ítélkezni. Már maga az is nagy eredmény, hogy ott lehettünk Európa legjobb tizenkét legjobb csapata között. Természetesen szerettünk volna legalább egy mérkőzést megnyerni. Ez ugyan nem sikerült, de valamit mégis jól csinálhattunk, hiszen több mint ezer ember szurkolta végig az ukránok elleni csoportmeccsünket. Ráadásul a harminc éves sportpályafutásom alatt nem tapasztaltam még olyat, hogy egy vesztes összecsapást után a szurkolók megtapsolták volna a csapatot. Ez már önmagában is nagyon nagy siker, elismerés mind nekünk, mind pedig a sportágunknak egyaránt.

- Hogyan teljesített a dunaújvárosi különítmény az Európa-bajnokság két összecsapásán?

- Maximálisan meg voltam elégedve velük. Mind a három srácunk kimagaslóan jó teljesítményt mutatott a felkészülés alatt, és az egész Eb-n is. Úgy gondolom, teljes mértékben büszkék lehetünk rájuk. Egyes hírek szerint volt olyan fiatal játékosunk, akit spanyol, illetve olasz profi klubok menedzserei is figyeltek.

- Játékerő tekintetében hová helyezné a magyar csapatott az Eb mezőnyében.

- A látottak alapján úgy vélem, hogy két, vagy három csapattal minden tekintetben fel tudtuk volna venni a versenyt. Bebizonyosodott azonban, hogy nagyon sokat kell még tanulnunk, és akkor lehet, hogy a következő kontinensviadalon már sikerül legalább egy csoportmeccset nyernünk.

- Nem sokára jön a következő hatalmas megmérettetés, a világbajnoki selejtező a válogatott számára. Azonban rengeteg teendő van még addig...

- Rengeteget fogunk dolgozni a háttérben mi vezetők, hogy a spanyolok és az ukránok ellen elkövetett hibákat elemezzük, és azokat március 22-ig kijavítsuk, amikor két mérkőzést játszunk a felkészülés jegyében itthon, egy nagyon erős csapat ellen. Majd két nap pihenő után újra találkozik a válogatott keret, hogy minél sikeresebben játsszuk le az első világbajnoki selejtezőnket.

Csoportkör: A csoport: 1. Szerbia 6 pont, 2. Portugália 3 pont, 3. Szlovénia 0 pont. B csoport: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Ukrajna 3 pont, 3. Magyarország 0 pont. C csoport: 1. Oroszország 4 pont, 2. Kazahsztán 3 pont, 3. Horvátország 1 pont. D csoport: 1. Olaszország 6 pont, 2. Azerbajdzsán 3 pont, 3. Csehország 0 pont. A negyeddöntő párosításai: Szerbia - Ukrajna 2-1, Portugália - Spanyolország 2-6, Azerbajdzsán - Oroszország - Az Olaszország - Kazahsztán (később)



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!