Sport

2015.01.27. 15:10

Futsal: már csak két forduló van az alapszakaszból

Dunaújváros - A futsal első osztályú bajnokság alapszakaszának befejezése előtt két fordulóval a felsőházi rájátszást jelentő hatodik helyen áll a Dunaferr-DF-Renalpin FC együttese.

Gróf András

A dunaújvárosiak hétfőn egy pontot szereztek a Swietelsky-Haladás VSE otthonában, míg a szintén a hatodik pozícióra pályázó 1988 Déli FC gárdája kikapott a listavezető Rába ETO pályáján. Ez a két eredmény együttesen azt jelentette, hogy az újvárosiak egy ponttal megelőzték az angyalföldieket a bajnoki tabellán. Nagyobb lépést is tehettek volna, hiszen a hajrában kétgólos előnyük volt, de a szombathelyieknek a végén sikerült egyenlíteniük. A téli átigazolási időszakban alaposan megerősített Dunaferr-DF-Renalpin FC ezúttal remekül megszervezte a védekezését, és hatékony kontra támadásokat vezetett,aminek köszönhetően végig kézben tartotta az összecsapást. Természetesen a pontszerzéshez kellett egy kitűnő kapus teljesítmény is. A friss igazolás, Hegedűs Ferenc remekelt a gólvonal előtt.

A dunaújvárosiak kapusa, Hegedűs Ferenc több alkalommal bravúrral hárított a hétfői mérkőzésen (Fotó: Unger Tamás)

A szombathelyi mérkőzés tapasztalatairól, illetve a csapat előtt álló feladatokról Zemankó Zoltánt, az újvárosi klub ügyvezetőjét kérdeztük.

- Nézőpont kérdése, hogy Szombathelyen pontot nyertünk, vagy pontokat vesztettünk. Ha valaki azt mondja egy hónappal ezelőtt, hogy a Haladás VSE ellen bezsebelünk egy pontot, akkor simán aláírtuk volna. Most mégis picit savanyú a szőlő. Nyertünk egy pontot, szerintem maradjunk ebben. Látható, hogy az elmúlt időszakban sokat változott a csapatunk. Az is látszik, hogy ma már többre vagyunk hivatottak, mint hogy mondjuk Szombathelyről ellopjunk egy pontot. A támadójátékunk nagyon sokat fejlődött, dinamikussá vált az új igazolásoknak köszönhetően. Azt gondolom, hogy jó úton jár a csapat. Maga a bajnokság lebonyolítási rendje azonban nem kedvezett nekünk, hiszen a mostani igazolások már kevéssé tudnak beleszólni az alapszakasz végeredményébe. A bajnoki tabellára tekintve jó látni a Dunaújvárost abban a bizonyos hatos mezőnyben. Az előttünk álló öt csapat mindegyike egy tradicionálisan kiváló futsalos közeg. Viszont ma már azt is mondhatjuk ezekkel a csapatokkal szemben nem vallunk szégyent, tulajdonképpen pariban vagyunk. És akkor még egy gondolat Szombathelyről. Az idei bajnokságban csupán a két éllovas tudott tőlük pontokat rabolni, meg mi. Nem is mondhatok mást, minthogy gratulálok a srácainknak. Még két forduló van hátra az NB I alapszakaszából. Ezen a két fordulón múlik az alapszakaszbeli helyezésünk. Ezerrel készülünk a február 2-i Rába ETO elleni hazai mérkőzésre. Szeretném azt is hangsúlyozni, hogy ez lesz az alapszakasz utolsó hazai összecsapása. Biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy csata vár ránk a listavezető ellen. Éppen ezért is számítunk a szurkolóink biztatására. Jöjjenek, drukkoljanak, töltsenek el egy kellemes, izgalmas és remélhetőleg sikeres estét velünk. A szokásainknak megfelelően a sört ezúttal is mi álljuk.

A bajnokság jelenlegi állása a következő: 1. Rába ETO 41 pont (16 mérk.), 2. Aramis SE 35 pont (16 mérk.), 3. FC Veszprém 35 pont (16 mérk.), 4. MVFC-Berettyóújfalu 32 pont (15 mérk.), 5. Swietelsky-Haladás VSE 29 (16 mérk.), 6. Dunaferr-DF-Renalpin FC 19 pont (16 mérk.), 7. 1988 Déli FC 18 pont (16 mérk.), 8. Rubeola FC Csömör 9 pont (16 mérk.), 9. Újszegedi TC 6 pont (16 mérk.), 10. Pioneers VFC 6 pont (15 mérk.).

A két rivális meccsei: Dunaferr-DF-Renalpin FC Rába ETO (o), Pioneers VFC (i). 1988 Déli FC

Pioneers VFC (o), Rubeola FC Csömör (i).



 

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!