Sport

2014.09.25. 14:52

Már E-síppal fújnak

Kosárlabda – A 2014/2015-ös bajnokságtól már minden férfi „A” csoportos mérkőzésen kötelező lesz a vezeték nélküli síprendszer használata.

A Játékvezetői Bizottság elnöke, Faidt Mihály ismertette az új szisztémát. — Már az elmúlt szezonban is működött ez a rendszer a Magyar Kupa négyes döntőjén. A játékvezető egy elektromos síp segítségével indította és állította meg az órát. Ez az elektromos síp összeköttetésben van az időmérő berendezésekkel, ha nem sípol a játékvezető, az oldalán lévő szerkezettel akkor is el tudja indítani az időt. Persze probléma esetén a zsűri asztalnál helyet foglaló, órát kezelő személy továbbra is bele tud majd avatkozni – tudtuk meg.

Legutóbb a hétvégén, Szombathelyen mutatkozott be az új szerkezet. A Horváth Zoltán Emléktornán közelebbről is megismerkedhettek a játékvezetők a szezon egyik újításával. Egyelőre, még kedvező az újítás fogadtatása a kluboknál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!