Sport

2015.11.25. 16:11

Már huszonhetedszer Pentele Kupa

Dunaújváros – Változatlanul népszerű a fiatal asztaliteniszezők között a Pentele Kupa utánpótlás verseny. Immár huszonhetediket rendezték meg.

Jankó Árpád

Török József, a dunaújvárosi asztalitenisz sportág doyenje még élénken emlékszik a huszonhét évvel ezelőtti első kupára.

– Akkor a Ferrobeton SE szakvezetője és a városi szövetség elnöke voltam, és láttam, hogy sok a tehetséges pingpongozó gyerek. Kellene nekik egy kupát rendezni. Akkor működött a Dunaújvárosi Kohász, a Dunaújvárosi Vörös Meteor, a lányoknál a Dunavidéki Vendéglátó Sportegyesület. Mondhatni virágzott a sportág. Az elnökséggel megszavaztuk, írjuk ki a Pentele Kupát, ami már az első évben megyei viadal lett.

Ezúttal – egy héttel ezelőtt – a serdülő és újonc korosztályban léptek az asztalhoz a fiatalok. Hat szakosztály küldte el a tehetséges gyerekeit a versenyre, így népes mezőny jött össze. A kupát nívós, színvonalas csaták jellemezték. Már az is örömteli ténynek számított, hogy új arcokat lehetett felfedezni a szereplők között, akik természetesen a jövő reménységeiként versenyeztek a rendező egyesület, a Csákvár és a Dunaújvárosi Főiskola színeiben. A nyolc versenyszámban négyet a dunaújvárosiak nyertek meg. A lányoknál a hazai színekben Szalai Viola, a fiúknál az egyre tehetségesebb főiskolás Biró Bálint emelkedett ki a többiek közül.

A dunaújvárosiak eredményei. Serdülő leány: 1. Szalai Viola, 2. Horváth Dóra. Páros: 1. Szalai V.-Horváth D. (DASE). Fiúk: 3. Biró Bálint (DFDSE). Páros: 1. Biró B.-Vékony P. (DFDSE-Szondi), Újonc fiú I. kcs.: Biró B., II.. kcs: 1. Biró B., 2. Sós Roland (DFDSE), 3. Bozai Martin (DASE). Leány, I. kcs és II. kcs: 3. Barna Betti (DASE) .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!