Sport

2017.08.04. 16:10

Már készülnek az őszi versenyekre a Dunaferr tornászai

DUNAÚJVÁROS Az utolsó tornaversenyek június közepéig lezajlottak. Talán a fővárosi Zsebibaba verseny volt az évad végső viadala, és azt követően következhetett a szabadság. A Dunaferr tornászedzői, a tanítványok pihenésként egy-két hetet töltöttek nyaralással.

Jankó Árpád

- Ám ez sem teljesen igaz, mert az úgynevezett pihenés alatt szerveztük meg az egyhetes tornatábort. Ezen a gyerekek reggel nyolctól este kilencig velünk voltak. Délelőtt, délután volt edzés, ebéd után pedig különböző programokat szerveztünk - helyesbített Trenka János edző. - Uszodába mentünk, bringatúráztunk, de még vacsora után is volt program. Jól sikerült a táborozásunk. De ismét szívesen jöttek hozzánk veszprémi tornászok is táborozni. És él még a kapcsolat a svéd tornászokkal is. Most is töltöttek nálunk egy hetet: öt versenyző és két edző.

Kirándultak a Balatonra, az EYOF győri versenyére, az ifjúsági olimpiai fesztiválra is kíváncsiak voltak. Jövőre pedig megint mi látogatunk el hozzájuk. Két akrobatikai csapat is vendégeskedett még nálunk, és jönnek majd osztrákok is St. Pöltenből. Köztük lesz valószínűleg a gyűrűn szerepelt sydneyi olimpiai bajnokunk Csollány Szilveszter, és hazalátogat majd Las Vegasból Supola Zoltán is, aki háromszor vett részt az olimpián, Európa-bajnok volt korláton, nyújtón vb-ezüstérmes, ugrásban, lólengésben olimpiai döntős. Micsoda dunaújvárosi tornaegyéniségek! Még a nyár végén lesz egy edzőtáborozás nálunk. A székesfehérváriak jönnek egy csapattal.

Táncos mozgásképzés. Előadják: (hátul) Jakab Noémi, középen Makovits Mirtill, Halász Dóra Szimonetta, elöl: Kovács Zsófia és Balogh Kíra
Fotó: Zsedrovits Enikő

A dunaújvárosiak utazásai?

- Török Dániel kollégám egy csapattal Szombathelyen táborozott. Ez is nagyon jól sikerült. Ezek mindig jó hangulatú vendégszereplések, mert a szakemberek, a tornászaink is új közegbe kerülnek, más ingerek érik a gyerekeket, látják mások munkáját, változatosságot jelentenek, és hasznosak a tornászoknak.

Bevallom, félve ugrottam ki a tornacsarnokba. Azt hittem, csak néhány gyerkőcöt látok majd edzegetni. Nagyot tévedtem. Már a bejáratnál kellemes élmény fogadott. Egy gumimedencében fürödtek a legapróbbak, és próbálták elviselhetővé tenni a délelőttöt a nagy hőségben. Belépve a csarnokba pedig teljes nagyüzemnek lehettem a tanúja. Minden edző sok-sok gyerekkel foglalkozott...

- Ez nem véletlen. Augusztus van, és mi már ilyenkor az őszi, nagyon fontos versenyekre készülünk. Szeptember 1-3. között már lesz komoly megmérettetésünk. A szezon beindul a junior, felnőttbajnoksággal. Utána máris utazunk Szombathelyre a világkupára. És nem szabad elfelejteni: október 2-8. között következik a világbajnokság Montrealban. Tehát érthető, hogy az edzőknek csak egy-két hét szabadság járt. Egy szakemberrel vagyunk többen. Új edző, Varga Gyula dolgozik nálunk. És ha visszagondolok a sűrű, eseményekben gazdag tavaszi évadra, elmondhatom, hogy nagyon jól sikerült az az időszak. A fiúversenyzők is egyre ügyesebbek, jól versenyeztek. A lányok is nagyon sok szép, figyelemre méltó eredményt értek el. Ezeket szeretnénk gyarapítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!