Sport

2016.06.08. 19:05

Kovács Zsófia már az olimpiára készül

Dunaújváros - Most már hivatalos, hogy a férfi tornászok közül Hidvégi Vid, a női tornászok közül pedig a dunaújvárosi Kovács Zsófia indul a riói olimpián.

Jankó Árpád

A Makra Noémi - Kovács Zsófia vetélkedésében egyértelmű lett Zsófia előnye, akinek eredményeit megkoronázta a svájci Európa-bajnokságon bemutatott teljesítménye.

Kovács Zsófia is érezte, tudta, hogy a tények alapján őt kell kihozni győztesnek.

- Draskóczy Imre szövetségi kapitány eleve olyan feltételeket állított fel az Eb előtt, amelyeket én teljesítettem. A döntőbe jutottam két szeren, felemás korláton pontszerző, ötödik helyen végeztem, ugrásban pedig hetedik lettem. Noémi nem jutott be a fináléba. Nagyon boldog vagyok, de számítottam erre a döntésre Nagy körülöttem a felhajtás, ami nekem furcsa, de folytatjuk a munkát, kezdődnek ismét az edzések - mondta Zsófia.

Joó Gabriella Zsófia egyik edzője először tanítványa idei fantasztikus eredményeit dicsérte.

- Első éves felnőtt versenyzőként olyat produkált komoly tesztversenyeken is és természetesen a nemrég befejeződött Európa-bajnokságon, amivel felhívta magára a figyelmet. Nagy fokú szimpátiát szerzett magának. A versenybíróktól kaptunk pozitív visszajelzéseket. Mondhatom, hogy produkciójával és egyéniségével elérte, hogy megszerették a bírók, tetszett nekik Zsófia versenyzése. Ez pedig rendkívül fontos az olimpiát illetően. Ha ez nincs, akkor nehéz bekerülni az elit csoportba. Mondhatom, hogy őt ismerősként fogadják majd Rióban. Az a dolgunk, hogy a második ugrását megújítsuk, erősítsük, és felemás korláton is egy új kötőelemet beépítsünk. Ezek nem teljesen új elemek. Félkész mozdulatok voltak az Eb előtt, most a feladatunk, hogy beépítsük az eddigi gyakorlataiba ezeket - mondta az edzőnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!