Sport

2016.07.05. 19:10

Már szinte biztos a továbbjutás

Második mérkőzését is biztosan nyerte meg a magyar női junior válogatott a moszkvai U20-as kézilabda világbajnokságon kedden.

Gallai Péter

Ifj. Kiss Szilárd együttese a vasárnapi nyitányon Üzbegisztánt győzte le 41-19-re, ezúttal pedig Angolát múlta felül, így szinte biztos, hogy ott lesz a csoport legjobb négy együttese között, és játszhat a nyolcaddöntőben.

A csapatban két Dunaújvárosi Kohász KA játékos, Ferenczy Fruzsina és Gindeli Panna szerepel. Ezen a találkozón is mindketten eredményesek tudtak lenni, most egy-egy találattal vették ki a dunaújvárosiak részüket a sikerből.

Eddig hozta a kötelezőket a magyar együttes, mától azonban már nehezebb ellenfelek jönnek Fotó: MKKSZ

Angola - Magyarország 22-33 (12-15)

Magyarország: Mistina, Wéninger, Gercsó (kapusok), Bouti 3, Élő 1, Faluvégi 2, Ferenczy 1, Gerháth, Gindeli 1, Hámori 4, Katona 4, Monori 2, Pintér, Puhalák 1, Szabó 7 (5), Tóth 7 (2). Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd.

Kiállítások: 18, illetve 8 perc.

Hétméteresek: 3/1, illetve 8/7.

A folytatásban már sokkal nehezebb meccsek várnak a lányokra, hiszen ma Montenegró lesz az ellenfél. Majd pénteken Norvégia, szombaton pedig Dánia következik a csoportküzdelmek zárásaként.

A másik ágon Dél-Korea, Brazília, Horvátország, Ausztria, Franciaország és Tunézia szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!