Sport

2013.05.08. 19:01

Maradt a Kohász a nyolcadik helyen

Lejátszotta utolsó bajnoki mérkőzését a D. Kohász női kézilabdacsapata. Veszprémben fejezte be a sorozatot. Ezen a mérkőzésen dőlt el, hogy hetedik vagy nyolcadik lesz-e a Kohász.

Jankó Árpád

A hetedik helyhez a Róth Kálmán együttesének a döntetlen is elegendő volt, míg a dunaújvárosiaknak, hogy előre lépjenek a nyolcadik helyről, győzni kellett.

Veszprém Barabás-Dunaújvárosi Kohász 34-25  (16-12)
D. Kohász: Pisák - Bódi, Gera, Takács F., Rádl, Ferling, Berta. Csere: Csapó  (kapus), Kővári, Gáspár, Sánta, Takács D., Grosch, Kemény. Edző: Mátéfi Eszter.

Nagyszerűen kezdte a játékot a dunaújvárosi együttes. Meglepte ellenfelét. Jól védekezett, ráadásul Pisák Renáta is  kiválóan védett, bravúrokat mutatott be. Ennek megfelelően a vezetést is megszerezte a vendégcsapat. A dunaújvárosiak a 20. percben 12-11-re vezettek.

Két fiatal, Vadász Ildikó és Kemény Dóra között a kispadon Gáspár Gabriella, aki ezen a mérkőzésen játszott utoljára (Fotó:  Gáspár Gábor)

Ezután nagyot változott a játék képe. Sajnos  sorra maradtak ki a Kohász helyzetei, és a technikai hibák száma is megnőtt. Viszont a Veszprém egymás után dobálta a gólokat, így az első félidőben már vezetéssel mehettek a hazaiak pihenni.

A második félidőben már nem sikerült ritmust váltani a veszprémi csarnokban. Visszaesett a dunaújvárosiak játéka védekezésben és támadásban is. Csak szakaszonként tudta megközelíteni a hazai együttest, Róth Kálmán fiatal gárdáját. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a veszprémi  csapat játékosai rendkívül keményen kézilabdáztak, és ezt a stílust a játékvezetők engedték. Ebben sem voltak ellenfelek a dunaújvárosi lányok.

Tény: csak a találkozó elején mutatott formát lehet dicsérni, utána már a hazaiak domináltak. Kár, hogy ez az utolsó lehetőség kimaradt.

Így a Dunaújvárosi Kohász nem tudta megszerezni a hetedik helyet a bajnokságban, maradt nyolcadik. A középházban ötödik lett a Fehérvár KC, hatodik helyen pedig a Kiskunhalas együttese végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!