Sport

2013.08.25. 19:52

Második lett a jégkorong tornán a DAB (frissítve)

Második helyen végzett az Acélbikák jégkorongcsapata a Docler Cup 2013 elnevezésű tornán.

Boda Bence

A pénteki nyitónap két vesztese találkozott a Docler Cup 2013 második napjának délutánján. A Pöstyén – Krakkó összecsapáson meglepetésre egészen az utolsó tíz percig vezettek a lengyelek, aztán a szlovák egyenlítő találat után nem született több gól. Így döntöttek a büntetők, amit felvidéki szomszédaink értékesítettek jobban.

A Dab.Docler a torna valószínűleg legkeményebb ellenfelével találkozott szombaton este. A németek előző nap gond nélkül léptek túl az Extraliga negyedik helyezettjén, így nyilvánvaló volt, hogy kőkemény csatára számíthatnak Galaniszék. A mérkőzés kiegyenlítetten kezdődött, egy-egy kiállítás után csapkodó lett a játék, majd Szappanos szerzett vezetést a házigazdáknak, ám ezt hamar egalizálták a németek. A második játékrészben is a Bikák szerezték meg a vezetést, ismét Szappanos révén, de egy perc sem telt el, s ismét egyenlítettek a németek.

Somogyi büntetőt lőhetett, de Mechel kapus hárította a 10-es próbálkozását, s az elpuskázott lehetőség megbosszulta magát a harminchatodik percben: egy kapu mögül visszalőtt pakk pattant be Kiss Tamás kapujába, s már vezetett is Bietiegheim. Az utolsó játékrész elején ezt gyorsan megis duplázták, s bár nem sokkal később Azari találatával sikerült közelebb zárkózni, egyenlíteni már nem sikerült.

A vasárnap délutáni összecsapáson a németek könnyedén verték a lengyel bajnokot, az Acélbikák Pöstyén elleni mérkőzése a második helyről döntött. Ezt a Dab. Docler az alábbi összeállításban kezdte: Kalnins, Sevela (kapusok) – Hüffner, Lindgren, Galanisz, Szappanos, Pavuk, Huba, Jabornik, Ladányi, Gröschl, Peterdi, Nagy R., Erdélyi T., Azari, Homutov, Papp V., Tőkési, Szabados, Kiss Á., Virág, Somogyi.

A találkozó első harmada csapkodó játékot hozott, mindkét oldalon sok hibával játszottak a csapatok. A vezetést jelentő gólt a szlovák gárda szerezte meg René Schneider révén. A második harmadnak felforgatott sorokkal vágtak neki az Acélbikák, s ennek meg is lett az eredménye. Több kiváló támadást vezettek a Dab.Docler jégkorongozói, s a huszonhetedik percben egy ilyen végén egyenlíteni is sikerült: Peterdi ugrott ki, majd vitte körbe a korongot a kapu mögött, keresztpassza pedig Somogyit találta meg, akiről teljesen elfeledkeztek a szlovák hátvédek, így a 10-es nyugodtan bombázhatott az üres kapuba!

A harmadik harmadban pörgött fel igazán a játék, a 46. percben Hüffner bombájával a vezetést, s mint kiderült, a győzelmet is sikerült megszerezni. Ezzel az Acélbikák megszerezték a Docler Cup 2013 második helyét. A következő fellépése az Acélbikáknak augusztus 29-én lesz, a Pöstyén otthonába látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!