Sport

2017.08.14. 15:30

Magyar vízilabdasikerek a hazai rendezésű masters világbajnokságon

Fantasztikus magyar sikerekkel zárul vasárnap a masters világbajnokság vízilabdatornája, hiszen nem egy korosztályban is a hazai együttes nyakába akasztották az aranyérmet.

Gallai Péter

A Hajós Alfréd Uszodában. 120 csapat számára ért véget a vb, a férfiak számára kilenc, a nőknél két korcsoportban avattak bajnokot. Összesen négy magyar klub szerzett világbajnoki címet. Arról már hétfőn beszámoltunk, hogy női 30+ korosztályt a Budakalászi SC (a vb-n nem válogatottak, hanem klubcsapatok indulnak) nyerte meg, miután soraiban a dunaújvárosi Kis-Primász Ágnessel, Zsámbok Lilivel és Brávik Fruzsinával legyőzte az amerikai The Olympic Club együttesét.

A budakalászi csapattal három dunaújvárosi lett világbajnok Fotó: masters.fina-budapest2017.com

- Szeretnék gratulálni a lányoknak, mert ez a döntő hihetetlenül jó volt. Nagyon örültünk annak, hogy a saját kezünkben volt a sorsunk. Az elején talán kicsit félve álltunk hozzá, de aztán hamar kiderült, hogy jobb csapat a miénk. Nagyon boldog vagyok, jó volt itt lenni. Szóba került, hogy esetleg lehet folytatása a dolognak, de most az örömé a főszerep - fogalmazott Zsámbok Lili.

A vb sztárcsapata, az olimpiai bajnokokból álló Millennium mérkőzésére ahogyan korábban, úgy vasárnap este is megtelt a Hajós Alfréd Uszoda. A nagy kérdés az volt, hogy a két athéni olimpikont (2000) is felvonultató oroszok meg tudják-e szorongatni valamennyire a sportág klasszisait (benne hat papíron is "halhatatlannal"). Nem nagyon sikerült, merthogy első góljukat már 5-0-s magyar vezetés után szerezték.

A meccs után Kásás Tamás is a közönséget emelte ki:

- Szeretném megköszönni ennek a rengeteg embernek, hogy nemcsak most, ezen a héten, de 15 éve ekkora szeretetet kapunk tőlük. Csak ezért indultunk el a vb-n, mert szerettünk volna Budapesten játszani. Azt hiszem, nem volt egy rossz ötlet... Egyébként minden meccsen elfáradtunk, akármennyire is könnyű meccsek voltak, úszni kellett, lábtempózni kellett, igyekezni kellett. Örülök, hogy örömet szerezhettünk sok embernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!