Sport

2017.04.19. 17:40

Szombaton ismét bajnoki mérkőzés lesz itthon!

Dunaújváros - Megint bajnoki szünet után folytatódik a sorozat. Szombaton 18 órakora Kisvárda együttese lesz a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának vendége.

Jankó Árpád

Az őszi forduló elején, novemberben a Kisvárda otthonában a dunaújvárosiak komoly győzelmet arattak, 37-28-ra nyert a Kohász.

De azóta nagyon megváltozott a kisvárdai együttes, ahogy György László, a Kohász vezetőedzője nyilatkozta.

- Ne tévesszen meg bennünket, hogy a Kisvárda a tizenegyedik tizenkét ponttal. Menet közben erősödött a csapatuk tapasztalt külföldi játékosokkal. Legutóbbi erősítés pedig, hogy váratlanul leigazolták Orbán Adriennt és Tóth Gabriellát Mosonmagyaróvárról. Ők nagyon gólerősek. Ne feledjük, hogy nemrég Érden 20-20-as döntetlent értek el. Tehát a mostani Kisvárda ezúttal jóval erősebb.

Szalai Babett dolga nemcsak az irányítás, hanem a gólszerzés is Fotó: Ady Géza

- Egyszóval: a Kohásznak mindig, most is alkalmazkodnia kell az ellenfélhez...

- Mivel a hét végén nem volt bajnoki mérkőzés, az edzések között sikerült egy edzőpartnert találni. A Vasassal játszottunk csütörtökön. Az alkalmazkodás fogalma pedig mindig időszerű, mert az ellenfélhez, a játékvezetőkhöz, más körülményekhez is kell alkalmazkodnunk. Ezt egy profi kézilabdázó jól tudja. Ami viszont szinte állandó a mai játékunkban: a fegyelmezett, agresszív védekezés. A jó védekezésből pedig nagy iramú ellentámadásokat kell vezetni. És olyan elánnal, akarattal kell kezdeni a találkozót, amely mély nyomot hagy majd az ellenfélben. Azaz az első benyomások nagyon kihatnak a játék későbbi menetére. Ezt a nyomást azonnal alkalmazni kell, előnyt lehet ebből szerezni.

- A tegnapi délelőtti edzés egészen különleges volt, mivel a keretet megfelezve, csapatrészenként gyakoroltak a játékosok. Rendkívül érdekes volt látni, ahogy a szélsők a helyzeteket kihasználták a beállók részvételével...

- A bajnoki szünetek idején van lehetőségünk és több időnk is az ilyen jellegű munkára. A keret egyik fele a szélsők-beállók, a másik fele pedig az átlövők-irányítók speciális gyakorlatokat végzik, mégpedig mérkőzés szerűen. Ezek nagyon sokat javítanak az egyének mozgásán, a technikán.

- Lassan időszerű a kérdés: kezdi a szakvezető is nézegetni az aktuális tabellát?

- Igen, nézzük, de nem kommentáljuk kifelé. A mostani jó sorozatunk megmutatkozik természetesen a tabellán is. Ezt kell folytatnunk. Lépésről lépésre haladunk előre. Nyilván vannak távolabbi céljaink is, de most az ne legyen a beszélgetésünk tárgya. Most a Kisvárda elleni találkozó van napirenden.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!