Sport

2017.06.09. 15:40

Matejov újra Acélbika - A jégkorongedző korábban már tíz sikeres évet töltött Dunaújvárosban

Visszatért Dunaújvárosba a szlovák jégkorongedző, Vladimír Matejov. A szakember korábban már dolgozott az Acélbikáknál - több sikeres évet tudhat maga mögött.

A DAB vezetése Matejovval hároméves szerződést kötött. Az utánpótlás irányítása mellett a felnőttcsapatnál a cseh David Musial vezetőedző munkáját is segíti - adta hírül a jégkorongblog. Az írásból kiderül az is, hogy a klub 2000-ben szerződtette először Matejovot. Akkori munkájának eredményességét az újvárosi vezetők szerint az alábbi nevek igazolják. A 2004-ben benevezettek közül az ifjúságiak között Benk András, Berta Ákos, Galanisz Nikandrosz, Kiss Ákos, Magosi Bálint, Mestyán István, Nagy Gergő és Pozsgai Tamás is szerepelt. A junioroknál Azari Zsolt, Hegyi Ádám és Hüffner Adrián is a játékosa volt. A fentiek Kercsó Árpádnál kezdték a pályafutásukat, de Matejov kezei között lettek a felnőttek mezőnyében is meghatározó játékosok.

A dunaújvárosi nevelésű jégkorongozókból álló csapat a felnőtt bajnokságban a 2006/2007-es szezonban lényegében esélytelenül lett ezüstérmes a szlovák mester vezérletével úgy, hogy a többek között Ladányival Balázzsal, Horváth Andrással, Peterdi Imrével, Orsó Lászlóval és Papp Viktorral - akik korábban még az Acélbikákat erősítették - felálló Újpesti TE-t verte meg az elődöntő három győztes meccsig tartó párharcában 3-2-re. (Ez a párviadal azért is emlékezetes, mert a DAB mind a három újpesti meccset megnyerte, a két hazait pedig elvesztette.) A következő szezonban már a Magyar Kupa-győzelmet ünnepelhették az Acélbikák Vladimír Matejov vezetésével Csíkszeredában. A tréner mindemellett több alkalommal is irányította a magyar U18-as és U20-as válogatottat. Összesen kilenc magyar bajnoki címet szereztek a csapatai az utánpótlás-bajnokságokban, kétszer volt az év legjobb utánpótlásedzője, 2007-ben pedig a felnőttek között kapta meg ezt a címet.

Matejov Újvárosban kilenc bajnoki címig vezette a csapatait


Az évtizedes dunaújvárosi munkát követően Matejov hazatért Szlovákiába, ahol ismét főként az utánpótlásban dolgozott. 2014-től újra Magyarországon edzősködött, a Győri ETO HC-nál irányította az utánpótlásképzést.

Vladimír Matejovot lapunk tegnap telefonon érte el, az első kérdésünk természetesen az volt: hogyhogy újra Dunaújvárosban?

- Az edzői pálya már csak ilyen, egyszer itt, egyszer ott. Kaptam egy jó ajánlatot a DAB-tól, és az is sokat számított, hogy korábban tíz szép és eredményes évet már eltöltöttem a városban. Győrben is jól éreztem magam, sok segítséget kaptam a szülőktől, Bartalis József vezetőedzőtől, csak köszönet érte. Dunaújvárosban az U14-es, az U16-os, az U18-as és ha lesz, az U20-as csapatokért leszek felelős. Augusztus elsején kezdem meg a munkát. Remélem, ugyanolyan sikeres időszak vár ránk, mint az első dunaújvárosi munkavállalásom ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!