Sport

2015.05.20. 14:27

Maximális odaadással - A DVSC az esélyesebbek, de a dunaújvárosi labdarúgók nem adják fel

Dunaújváros - Az első osztályú labdarúgó-bajnokság huszonkilencedik fordulója pénteken este a Dunaújváros PASE DVSC-Teva találkozóval indul, amely 19 órakor kezdődik a Dunaújváros Stadionban.

Gróf András

Az összecsapás előtti szerda délutáni sajtótájékoztatón először a dunaújvárosi klub szakmai igazgatója, Dobos Barna beszélt a csapat körüli helyzetről.

- Sajnálom, hogy Pécsen nem sikerült pontokat szereznünk. Sokat tettünk érte, csak a ziccereket hagytuk ki. A második félidőben kevesebb lehetőségünk volt, de a helyzetek alapján ebben az időszakban is megnyerhettük volna a találkozót. Az pozitívum, hogy minden mérkőzésen meg vannak a lehetőségeink, nem kizárólag védekezünk. A Debrecen ellen bravúr lenne a három pont megszerzése, de mindent megteszünk az érdekében. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy honnan indultunk, és milyen rövid idő alatt hová jutottunk.

Bízom benne, hogy minden csapat sportszerűen játssza le a hátralévő két bajnoki fordulót, és tiszta körülmények között dőlnek el a helyezések. A játékosaink többségének élő szerződése van, és számukra sem mindegy, hogy melyik osztályban folytatják a következő szezonban. A klubigazgató személyével kapcsolatban az országos sajtóban felmerült Sallói István neve. Valóban szerepel a tervek között ennek a posztnak a betöltése, de jelen pillanatban még nem aktuális ez a kérdés. Természetesen az sem mindegy, hogy sikerül kivívnunk a bentmaradást az NB I-ben, vagy a másodosztályban kezdi a csapat az őszi szezont.

A Dunaújváros PASE vezetőedzője, Artner Tamás (b), és szakmai igagatója, Dobos Barna is bízik a három bajnoki pont megszerzésében.  Fotó: Zsedrovits Enikő

Az újvárosiak vezetőedzője, Artner Tamás még nmindig az elszalasztott lehetőségek miatt bosszankodott.

- Pécsen az első tizenöt percben tudatosan átadtuk a területet a hazaiaknak, amivel meg tudtuk törni a lendületüket. Ezt követően volt egy húsz perces időszak, amikor a helyzeteink alapján megnyerhettük volna az összecsapást. A második játékrészben harminc percig többet birtokoltuk a labdát. Az utolsó negyedórában azonban Frhölich beállítása a végeredmény szempontjából döntőnek bizonyult. A végén azonban már futottunk az eredmény után, és nagyon kinyíltunk, és emiatt kaptuk a második gólt. Összességében elmondhatjuk, hogy a Diósgyőr és a Pécs ellen kialakított helyzetek alapján biztosíthattuk volna helyünket az első osztályba, így azonban a Haladás került előnybe. Pénteken a Debrecen biztosan a legjobb összeállításban lép majd pályára ellenünk. Mindkét együttes játssza a futballt, ami pozitív számunkra. Tudjuk, hogy a papírforma alapján a vendégek az esélyesebbek. A csapatom azonban maximális odaadással készül a találkozóra, mindent megteszünk majd a győzelem érdekében. Az edzések különös hangsúlyt fektettünk a gólhelyzetek kialakítására, és azok értékesítésére.

A pénteki összecsapást az NB I egyik legrutinosabb bírója, Szabó Zsolt vezeti, akinek munkáját asszisztensként Erős Gábor és Farkas Balázs segíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!